Den 3. juli 2024 underskrev Fredensborg Kommunes borgmester Thomas Lykke Pedersen kontrakten med Hansson & Knudsen, som har vundet udbuddet af byggeriet af det såkaldte Generationernes Hus i Nivå.

Generationernes Hus er ét samlende byggeri, der består af en ny folkeskole til ca. 1.000 skoleelever som det centrale punkt, omkredset af en ny idrætshal og svømmehal, samt det nuværende biblotek, som nu også skal udvides og renoveres.

Det 16.400 kvm store projekt er tegnet af C.F. Møller Architects i samarbejde med GPP Arkitekter og NERD architects. Til projektet hører 7.500 kvm landskab.

Det hele skal stå klart i sommeren 2027 og bliver opført efter DGNB Guld standarden for bæredygtigt byggeri. Det bliver Fredensborg Kommunes hidtil største byggeprojekt.

”Denne dag har vi alle – og især Nivås borgere – ventet meget længe på. Men nu har vi endeligt alt det formelle på plads, og snart skyder de nye flotte bygninger op – og dermed også en helt central og afgørende del af Fremtidens Nivå Bymidte.

Det bliver også et markant løft til NKK Hallen. Både med en stor ny hal, opvarmningssal, bevægelsessal og en foyer med café.

Til bibliotekets mange brugere og de mange frivillige ildsjæle i foreningslivet bliver det nuværende bibliotek både renoveret og udvidet, og der indrettes nye lokaler til SFO.

Og så vil jeg også fremhæve, at byggeriet opføres efter DGNB Guld standarden for bæredygtigt byggeri – ligesom vi allerede genbruger mest muligt fra den nu nedrevne skole. Det gælder både inventar og materialer”, siger Fredensborg Kommunes borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Hansson & Knudsen har hovedkontor i Odense og blev i 2016 en del af Per Aarsleff-koncernen.


Servitutter og lokalplaner KURSUS

Afholdes 13. november 2024

Klokken 09.00 - 12.50

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.

Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032