A. Enggaard og PKA har lagt grundstenen til den 18 etagers høje bygning i Aarhus, der skal huse det nye hotel fra Guldsmeden Hotels, spillestedet Train og 6 kontoretager.

Sydhavnskvarteret i Aarhus tager for alvor form i disse år, og den 22. august 2024 var der grundstensnedlæggelse på bygningen, der skal huse det nye hotel fra Guldsmeden Hotels, som dermed vender tilbage til Aarhus, hvor hotelkædens historie startede i 1999.

Den nye bygning, der får navnet Höfn, skal også huse spillestedet Train og aktørerne i Lydhavnen samt en række kontorlejere, når dørene slås op i 2026.

Opførelsen af det nye hotel fra hotelkæden Guldsmeden Hotels er med gårsdagens grundstensnedlæggelse officielt skudt i gang, og i løbet af 2026 er hotellets 211 værelser og dets attraktive pool- og spafaciliteter klar til at tage imod sine første gæster.

Bag hotelkæden står ægteparret Marc og Sandra Weinert, og det nye hotel bliver navngivet Belle Guldsmeden og dermed opkaldt efter Marc Weinerts mor, der er født i Aarhus og gennem hele livet blev kaldt netop Belle. 

- Vi glæder os simpelthen så meget. Vi åbnede vores første hotel på Guldsmedgade i Aarhus, og vi har, siden det blev solgt det i 2021, på en måde følt os en smule rodløse, fordi Aarhus spiller så stor en rolle for vores historie og vores koncept. Guldsmeden er meget Aarhusiansk i sin
grundtone, og vi ser frem til at lande i vores identitet igen. Samtidig føler vi os også meget hjemme i København, hvor vi har haft mulighed for at udvikle os og har åbnet ikke færre end 5 hoteller. I tråd med at binde Danmark sammen synes vi, at det er helt fantastisk at være med i udviklingen af et nyt, spændende område, og vi er sikre på, at Sydhavnskvarterets kreative nerve kommer til at blive et kæmpe aktiv for Aarhus, siger Sandra og Marc Weinert.

Belle Guldsmeden kommer til at indgå i Guldsmeden Hotels’ ”Urban Eco Resort”-koncept, som tilbyder en helhedsoplevelse inden for overnatning, signature økologisk køkken samt pool- og spa-faciliteter – alt sammen i luksuriøse og miljøbevidste omgivelser.
 
Guldsmeden Hotels består i dag af 9 hoteller fordelt på 4 lande, et luksusresort på Bali og en udlejningsvilla i Sydfrankrig. Et hotel i Hamborg er også på tegnebrættet, og kommer ligeledes til at åbne i 2026.

”Et lokalt musikalsk energicenter”

Den nye bygning, der blandt andet skal huse det nye Guldsmeden-hotel, får navnet Höfn, der er et oldvestnordisk ord for havn. Höfn bliver også det nye hjem for spillestedet Train og musikproducenterne i Lydhavnen, mens de 6 øverste af bygningens i alt 18 etager bliver
kontorlejemål.

- Med et nyt Train på Sydhavnen tager vi Aarhus et skridt videre som attraktiv kultur- og musikby. Vi vil med nye og større rammer, ambitioner og muligheder bidrage til en ny, levende og borgernær bydel. Vi vil skabe et lokalt musikalsk energicenter, der samtidig kan række langt ud over bygrænsen. Hvor musikken, kulturen og byliv trives og udvikles – og hvor der er øget plads til de nye talenter, de nye generationer og de mere etablerede stjerner, siger direktør og spillestedsleder i Train Carsten V. Nielsen.

Bag opførelsen af bygningen står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der sammen med pensionskassen PKA udvikler en stor del af Sydhavnskvarteret, og salgs- og udviklingschef, Peter Thorsgaard, ser frem til, at bygningen kommer til at summe af liv.

- Det er stor milepæl på Höfn, der bliver en helt fantastisk bygning, og som kommer til at bidrage positivt til den stemning, det liv og den kreativitet, som bliver kendetegnet for Sydhavnskvarteret.

Guldsmeden Hotels får direkte adgang til bydelens svar på New York Highline, nemlig Kulbroen, mens der bliver adgang til Train direkte fra Kulpladsen. Samtidig er der god interesse for vores kontorlejemål i Höfn, hvor vi fx allerede har en aftale med Aros Forsikring om 2 af etagerne på plads, siger salgs- og udviklingschef i A. Enggaard, Peter Thorsgaard.

Foruden den nye bygning til Guldsmeden, Train og Lydhavnen står A. Enggaard og PKA også bag Sydhavnskvarterets 26-etagers store business tower, Akson, et nyt hotel til Moxy Hotels og nye lokaler til Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA University College, Lifestyle &.

Design Cluster og Sydhavnens Spisehus samt en række kulturelle aktører, der allerede i dag er forankret i Sydhavnen.


Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Afholdes 28. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS