Fredag den 18. august 2023 udløb klagefristen for Langeland Kommunes landzonetilladelse og torsdag i sidste uge, kunne kommunen endeligt meddele at tilladelsen ikke var påklaget. Det oplsyer hoteldirektør Mads Zangenberg, der står bag projektet. Med godkendelserne på plads er der nu grønt lys til genopførelse af strandhotellet på Ristinge Strand.
- Min planrådgiver på projektet har siden 2021 sagt til mig, at når/hvis jeg får tilladelserne på mit hotelprojekt i hus, vil det skrive sig ind i lærebøgerne, fortæller hoteldirektør Mads Zangenberg.
Hotellet skal opføres i træ, og det skal ifølge Mads Zangenberg være CO2-neutralt. Det får 12 værelser og en 66 kvm stor restaurant og bliver 220 kvm mindre end det eksisterende hotel. Hotellet opføres blot 60 meter fra stranden.
- Strandhotellet ligger indenfor strandbeskyttelseslinjen, i kystnærhedszone uden lokalplan og samtidig i et EU-naturområde med beskyttede plante- og fuglearter. Projektområdet omfatter stort set alle stopklodser vi har for byggeri i Danmark, hvilket forklarer myndighedernes lange sagsbehandling, fortæller Mads Zangenberg.
Træbyggeri. Konferencen afholdes den 5. december 2023.
Der går dog nogle måneder endnu, før nedrivningen af de forfaldne bygninger på Ristinge Strand kan begynde. Dels skal der udarbejdes tekniske tegninger og søges om byggetilladelse, og dels skal hele finansieringen af projektet på plads.
- Grundet den store usikkerhed omkring myndighedsgodkendelserne, traf jeg et valg om at vente med at involvere eksterne investorer før der var fuldstændig sikkerhed for projektet, forklarer Mads Zangenberg, der netop har udsendt investormaterialet til 248 interesserede der har skrevet sig op på hotellets hjemmeside.
Hotelprojektet skal finansieres ved salg af 375 b-aktier af 45.000 kr., resten af kapitalen skal komme fra fonde. Stigende priser på byggematerialer og håndværkerudgifter i kølvandet på coronapandemien og den russiske invasion af Ukraine har fordyret projektet undervejs.
- Prisen for genopførelse af hotellet er steget til noget nær det dobbelte siden jeg startede projektet for 3 år, udtaler Mads, som samtidig fortæller at det er nu projektet skal realiseres, da godkendelsen fra Kystdirektoratet kun er gældende i 3 år.
Ifølge Nina Brandt Jacobsen, bestyrelsesformand i Ristinge Strandhotel, er Langeland inde i en positiv udvikling med nye turismeprodukter, restauranter, bagerier og kaffebarer der er begyndt at skyde op på øen.
Landbrugsejendomme: Investering og omdannelse. Konferencen afholdes den 30. november 2023.
- Øen har fået et stort trækplaster i den nyrenoverede Broløkke herregård, som i den grad viser den positive udvikling Langeland er inde i, fortæller Nina Brandt Jacobsen.
- Efter covid har vi set en stigende tendens på øget efterspørgsel efter gode overnatningssteder beliggende i naturen. Vi efterspørger i højere grad end før unikke oplevelser, nærvær, fred og ro, fortæller Nina, som udover at sidde i hotellets bestyrelse arbejder som konsulent indenfor outdoor- og naturturisme.
I bestyrelsen for strandhotellet sidder også langelænderne Ulrik Pihl og Nanna Heinrich. På første generalforsamling vælges 3 repræsentanter blandt b-aktionærerne ind i selskabets bestyrelse.