M. Goldschmidt Holding kom ud af 2022 med et resultat før skat landede på 553 millioner kr., og ejendomsporteføljen har rundet 5,8 milliarder kr.

M. Goldschmidt Holding havde i 2022 en omsætning på 1,7 milliarder kr., og resultatet før skat landede på 553 millioner kr. Koncernens balance andrager 9 milliarder kr., mens egenkapitalen lyder på 3,6 milliarder kr.

- M. Goldschmidt koncernen fastholdt momentum i 2022. Ejendomsaktiviteterne udviklede sig positivt og lejeindtægterne steg 28 procent til 192 millioner kr. De stigende indtægter trak bruttoresultat og driftsoverskud gevaldigt op. Ud af den samlede balance på 9 milliarder kr. rundede ejendomsporteføljen 5,8 milliarder kr. Selvom vi hævede afkastkravene i 2022, lander koncernen stadig en lille positiv værdiregulering grundet kraftigt stigende indtægter. Vores konservative finansieringsstrategi med stor andel af lav fast rente over 30 år medførte betydelige, positive dagsværdireguleringer af gæld. Så alt i alt et godt år for Goldschmidt Ejendomme, udtaler administrerende direktør i M. Goldschmidt Holding, Søren Bjørn Hansen.

Hillerød - projekter og byggeri til 2030. Konferencen afholdes den 3. maj 2023.

Voksende indtjening i ejendomsvirksomheden kombineret med en ugunstig prisudvikling på ejendomsmarkedet medfører, at værdireguleringer af investeringsejendomme i året kun udgør 26 millioner kr., idet koncernen i 2022 hævede afkastkravene med mellem 1/8 procentpoint og 1/2 procentpoint alt afhængig af ejendom og beliggenhed. Ved uændrede afkastkrav, havde koncernens resultat før skat have været 173 millioner kr. højere end rapporteret.

Koncernen fastholder et højt aktivitetsniveau i 2023 og afslutter 3 større byggeprojekter; Frederiksbrobyggefelt 12, Hellerup Parkhotel og Hornbæk Skovpark. M. Goldschmidt Holding forventer at forøge EBITDA (eksklusive dagsværdireguleringer) med 15-20 procent i 2023.

- I 2023 vokser lejeindtægterne til mere end 220 millioner kr., og vi sigter på at ramme årlige lejeindtægter på 275 millioner kr. i 2025 alene baseret den nuværende ejendomsportefølje og de 4 byggeprojekter, som vi har i gang nu – hvoraf 3 altså afleveres i 2023. Det sidste igangsatte byggeprojekt i vores pipeline, Frederiksbros byggefelt 11, afleveres i slutningen af 2024. Koncernens lejeindtægter var godt 120 millioner kr. i 2020, så vi forventer altså en samlet tilvækst i det årlige indtægtsgrundlag på 155 millioner kr. op til de 275 millioner kr. i perioden 2020-2025, siger Søren Bjørn Hansen.

Sølvkysten på Amager: Nye store projekter. Konferencen afholdes den 5. oktober 2023.

Udover investering i fast ejendom er M. Goldschmidt Holding ejer af Imerco, som har mere end 160 butikker fordelt over hele landet. Imercos driftsresultat før afskrivninger faldt til 206 millioner kr., hvilket anses for tilfredsstillende set i lyset af krigen i Ukraine, stigende inflation og historisk lav forbrugertillid.

- Også Imerco klarede sig fornuftigt i et på mange måder vanskeligt år. Imerco’s EBITDA på 206 millioner kr. i et svært 2022 vidner om Imercos stærke fundament og styrke til at modstå krisetider. Det faldende overskud er blot en afspejling af de svære arbejdsbetingelser for dansk detailhandel i året, der gik. Derfor er vi godt tilfredse med det også, og ser positivt på fremtiden, udtaler Søren Bjørn Hansen.

Imerco har det seneste år investeret kraftigt i fremtiden og taget ny e-handelsplatform og autostore i brug i 2022. Disse investeringer bidrog til, at Imerco rundede året af med en indtjeningsrekord i december 2022.


Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Afholdes 23. maj 2024

Klokken 09.00 - 12.40

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

Due diligence er den proces, hvor køberen undersøger forholdene i den ejendom, der er til salg. Formålet er at afdække risici og ejendommens potentiale, der vil have indflydelse på ejendommens værdi, ligesom undersøgelsen belyser forhold - også…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS