Micro Living bliver boligkonceptet bag det nye projekt Hillerød Posthus, som netop er købt af Gefion Group. Det samlede boligareal bliver på 9.605 kvm fordelt på 300 boliger.

EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet salget, og de kommende 300 micro-lejligheder bliver på 30-35 kvm. Borgmester i Hillerød Kommune er naturligvis tilfreds med, at den betydningsfulde grund lige ved Hillerød Station har fundet ny ejer.

PostNord har netop solgt det tidligere Hillerød Posthus på Søndre Jernbanevej 28 klos op ad Hillerød Station til Gefion Group. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet salget. Borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen, siger:

"Det er godt nyt, at det gamle posthus nu har fundet en ny ejer. Mange borgere har lagt mærke til, at posthuset virker noget forladt og har tænkt på, hvad der mon kommer til at ske med bygningen. Posthusgrunden er en meget central grund i byen og er noget af det første, du ser, når du kommer til Hillerød. På et tidspunkt - vi kender endnu ikke den eksakte tidsramme - kan vi glæde os over, at der kommer til at ske noget nyt og spændende på denne betydningsfulde grund, så det glæder vi os naturligvis over."

Træt postbygning transformeres

Thomas W. Færch, CEO, i Gefion Group, fortæller om projektet: "Vi er superglade for, at vores køb af Hillerød Posthus netop er faldet på plads. Det har været et rigtig godt samarbejde og en rigtig god proces, som har fungeret upåklageligt med EDC Erhverv Poul Erik Bech og Stephen Bertelsen. Nu skal vi først og fremmest have en ny lokalplan på plads, og så snart den er i mål, vil vi begynde byggeriet af ca. 300 micro-enheder med et forventeligt boligareal på 9.605 kvm, som betyder, at lejlighederne bliver på 30-35 kvm på grunden, der har et areal på 6.554 kvm. Desuden etablerer vi ca. 87 p-pladser kombineret i den eksisterende kælder og på terræn, som primært bliver til de kommende beboere."

"Vi forventer, at projektet vil stå klar om 2-2½ år afhængigt af, hvor lang tid, det tager med lokalplan og renovering. Vi glæder os til opgaven, og det bliver en gennemgående energirenovering. Vi kommer til at bevare og transformere den gamle, trætte postbygning og kommer til at bygge ovenpå den eksisterende struktur, så der i alt bliver fem etager med boliger. Vi etablerer også et inspirerende område til ophold mellem bygningerne og en stiforbindelse på tværs af grunden, så det bliver et helt nyt og spændende, udtryk, som vil møde folk ved stationen."

Stor interesse

Stephen Berthelsen, partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, siger: "Der har været en stor interesse for projektet, og vi ønsker Gefion Group tillykke med det spændende projekt. Det bliver godt for Hillerød Kommune, da projektet er lige ved stationen, så det er nemt at komme frem og tilbage. Samtidigt har byen brug for mindre boliger til studerende og enlige, da meget af det som ellers bygges, er familieboliger."

"Micro Living er en populær boligform, og vi har været involveret i en række af disse projekter på landsplan med stor opmærksomhed og efterspørgsel, så det forventer vi også her i Hillerød. Boligtyperne er allerede efterspurgt og vurderes attraktive for mange i Hillerød. Bl.a. pga. byens adskillige store virksomheder, supersygehuset, uddannelsesinstitutioner mv., så vi glæder os til at se det flotte resultat, som vi er sikre på, vil komme Hillerød til gode."

Micro Living hitter

Postkontoret blev indviet i 1976 og blev samme år præmieret af Hillerød Kommune. Bygningerne har stået tomme siden 2018, hvor PostNord flyttede, så ejendommen bærer præg af manglende vedligeholdelse og brug. Thomas W. Færch, Gefion Group forklarer:

"Micro Living-konceptet betyder, at det er boligtyper og størrelser til 'Young professionals' og andre, der ønsker en mindre bolig til en overkommelig husleje. Mange lejere især unge og singler ønsker et mindre antal kvm, hvor de til gengæld deler fællesområder og aktiviteter med naboerne, så udgifterne mindskes og mulighederne for mere attraktive fællesområder øges. Beboerne får en lejlighed, der er optimeret ned til mindste detalje, så de ikke spilder kvm. Micro Living taler ind i tidens trend med ESG og bæredygtighed, hvor mange ønsker at bidrage til den grønne omstilling ved at bo mindre, så CO2-aftrykket mindskes."

"Det er også muligt at etablere et antal af boligerne som deleboliger, hvor beboerne har egen privat bolig, men deles om badeværelse og entre. Det er alt sammen med til at styrke de sociale relationer i ejendommen og giver mulighed for en endnu mere effektiv og prisvenlig bolig. Endnu en gevinst er, at projektets fællesarealer bidrager til at reducere stress og ensomhed, da muligheden for at mødes og skabe relationer med andre er markant større i denne type ejendom end i traditionelle lejlighedsprojekter."

Gefion Group vil genanvende den eksisterende postbygning og tilføjelser og nybygning er baseret på trækonstruktioner, så projektet har et højt ambitionsniveau for bæredygtighed. Projektet er også udarbejdet ud fra samme ambition som Hillerød Kommune ift. bæredygtigt byggeri. Projektets klimapåvirkning (LCA) vil give en markant lavere CO2-udledning ift. det fastsatte krav på 12 kg pr. kvm pr. år, der er gældende fra 2023.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.