Et nyt lokalcenter på Hadsundvej ved Doravej og Golfparken. Vejen er således banet for en 1.000 kvm stor Rema 1000 umiddelbart syd for Humlebakken, hvor der skal etablares et udvidet bymæssigt knudepunkt med butikker, service, café, kontorerhverv og boliger langs Hadsundvej.

Ifølge Himmerland Boligforening har Beboerne i afdeling Golfparken sagt ja til nedlæggelse af et ældre garageanlæg på Hadsundvej og ja til etablering af en dagligvarebutik.

- Efter beboernes accept kan vi nu gå til Aalborg Kommunes by- og landskabsudvalg, som skal vurdere vores projektoplæg. Forudsat at der er den fornødne opbakning fra politisk side, kan vi arbejde videre med konkretisering af planerne om etablering af en dagligvarebutik. Vi håber, at den nye lokalplan for området kan være på plads i slutningen af året, så vi kan komme i gang med byggeriet fra marts 2019 og dermed kunne præsentere butikken i efteråret 2019, oplyser direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Det er den norskejede dagligvarekæde Rema 1000, der vil etablere en ny butik på adressen Hadsundvej 128. Nybyggeriet opføres i 1 etage, ligesom det eksisterende garageanlæg.

NB! Aalborg: Erhvervsmarkedets udvikling. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2018.

I nærområdet findes i forvejen en Spar-butik, en radio/TV-butik, en blomsterbutik, en bodega, en tankstation samt en række håndværks­ og servicevirksomheder. Efter planen skal området være et bymæssigt knudepunkt med butikker, service, café, kontorerhverv og boliger langs Hadsundvej. Inden for lokalcenteret forventes at blive det samme som de omkringliggende bebyggelser, dog med mulighed for at bygge i op til 3 etager, hvor det kan passe ind i konteksten.

Af en detailhandelsanalyse fremgår det, at der i det lokale opland for et nyt lokalcenter syd for Humlebakken i dag bor 3.750 borgere. En gennemsnitsborger i Aalborg Kommune bruger 23.900 kr. om året på dagligvarer i de fysiske butikker. Dette betyder, at der er et forbrugspotentiale for dagligvarer på knap 90 millioner kr. om året i området.

Den nye butik forventes at opnå en årlig omsætning på 40 millioner kr. om året og den eksisterende Spar-butik i området omsætter for 20-25 millioner kr. om året.

Da Aalborg Kommune i 2016 modtog ansøgningen om den kommende Rema 1000-butik, modtog kommunen også en ansøgning om udvidelse af den eksisterende dagligvarefunktion på Doravej 1. Af et notat fra kommunen fremgår det, at ansøger ønsker at overtage arealet, hvor den eksisterende butik ligger, af Plus Bolig. Derudover overtager de ejendommene nord herfor og nedlægger den eksisterende bodega og tankstation for at kunne udvide dagligvarefunktionen til en nyindrettet butik på 1.000 kvm.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND