Nordfyns Banks nye domicil i hjertet af Odense er blevet DGNB-bæredygtighedscertificeret i kategorien Guld. Materialernes miljømæssige kvaliteter scorer helt i top.

Nordfyns Banks 3.015 kvm store domicil, som totalentreprenøren Hansson & Knudsen i 2018-2019 har opført for PensionDanmark, er blevet tildelt en DGNB Guld-certificering af direktør i Green Building Council, Mette Qvist.

- Domicilet er endnu et attraktivt PensionDanmark-byggeri, hvor brugerne ikke alene kan glæde sig over kvaliteten i byggeriet, men samtidig kan nyde kvaliteten med god samvittighed i kraft af ejendommens meget høje standarder for bæredygtighed, brugervenlighed og lavt klimaaftryk. Det bidrager samlet til at gøre det til en god arbejdsplads for Nordfyns Bank og samtidig en god og langsigtet investering for PensionDanmarks medlemmer, siger direktør i PensionDanmark Ejendomme, Marius Møller.

Domiciliet på Dannebrogsgade 1 i Odense er tegnet af Arkitema.

TRÆ - etagebyggeri - udfordringer, løsninger og god økonomi. Konferencen afholdes d. 16. april 2020.

- Da vi skulle etablere nyt domicil i Odense, ville vi gerne gøre vores til, at banker og bæredygtighed rimer lidt mere på hinanden. Den målsætning matcher domicilbyggeriet til fulde. I et godt og tæt samarbejde med PensionDanmark og Hansson & Knudsen er det lykkes at skabe en ramme om vores hver- og arbejdsdag, der både er bæredygtig og brugervenlig. Resultatet er et flot domicil og en velfungerende arbejdsplads med et lavt klimaaftryk, og vi er naturligvis stolte over at være aktør i et flot projekt, der nu tildeles en DGNB-Guldcertificering, siger Nordfyns Banks administrerende direktør Holger Bruun.

Det er den første ejendom I Odense, der bliver DGNB Guld-bæredygtighedscertificeret, og det er første gang Hansson & Knudsen har opført en ejendom med sigte på Guld-certificering.

- Det har været en anderledes byggeproces, end vi normalt er vant til, for med ønsket om bæredygtighedscertificering på et højt niveau følger mange krav til fx valg af materialer, afgasning og energiforbrug. Det er umiddelbart lidt besværligt, men har den fordel at man får færre overraskelser, fordi der er mere styr på de enkelte processer og materialer fra starten af byggeriet. Så det har været en meget lærerig og spændende proces, og vi ser frem til at opføre flere bæredygtighedscertificerede bygninger, siger Dirk Voss, der er administrerende direktør i Hansson & Knudsen.

På Fyn har PensionDanmark investeret i 3 ejendomme i Odense udlejet til henholdsvis Magasin, KMD og Danske Bank samt i byretten i Svendborg. Samlet har værdien af PensionDanmarks ejedomsportefølje rundet 20 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter