I begyndelsen af 2016 blev en 225 år gammel ejendom med 6 lejligheder på hjørnet af Brolæggerstræde og Badstuestræde i hjertet af København solgt. Nu har ejendommen igen skiftet ejer i en handel til 32,5 millioner kr.

Kunstneren Otto Frello og hans familie ejede og boede helt fra 1966 frem til 2016 i den 622 kvm store ejendom på hjørnet af Brolæggerstræde og Badstuestræde i København. Her blev den solgt ved det landsdækkende liebhavermæglerfirma Lilienhoff efter at have været udbudt for 22,5 millioner kr., og nu har den igen fået ny ejer. Ifølge tinglysningen har Dorte Grete Foss overtaget ejendommens 6 lejligheder for 32,5 millioner kr.

Af salgsopstillingen fremgik det, at ejendommen inden for det seneste år har gennemgået en gennemgribende og total restaurering, som blandt andet har omfattet nye køkkener og badeværelser samt nyt el- og varmesystem. Alle de oprindelige paneler, fyldninger og døre er bevaret i store dele af huset.

- Ejendommen er meget smukt og respektfuldt sat i stand i forhold til dens egenart og historie. Måden det er gjort på, er fuldstændig fantastisk, fortæller indehaver af Lilienhoff, Hans Lilienhoff, som igen har formidlet salget af ejendommen.

NB! Renovering og udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurset afholdes d. 30. oktober 2018.

Ejendommen består fortsat af 6 lejligheder inklusive kælder på samlet set 622 kvm. Stueetagen rummer 2 erhvervslejligheder, der formentlig kan omdannes til boliger, hvilket kan bringe det totale boligareal i ejendommen op på 486 kvm.

På 1. sal finder man husets højloftede beletage, som er på 128 kvm, mens 2. sal udgør 132 kvm, og rummer en lejlighed næsten magen til den på 1. sal. Lejligheden rummer 5 værelser, badeværelse samt et stort spisekøkken.

Ejendommens 3. sal er på 100 kvm, og består af en lejlighed på 2 værelser og et stort køkken-alrum samt en hems. Hemsen blev tilbygget i 1876 til amatørastronomen Torvald Køhl. Observatoriet er møblérbart og giver ifølge salgsopstillingen en flot udsigt over byens tage med udsigt til Københavns grønne tårne, Christiansborg, Københavns Rådhus samt Tivolis fyrværkeri i weekenderne.

Kælderetagen indeholder en 128 kvm stor erhvervslejlighed, der tidligere er anvendt som købmandsforretning og kunstgalleri, og den vurderes at være ideel til udstillingslokaler og lignende formål.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS