Byrådet i Sønderborg har godkendt en lejeaftale, så foreningen KunstVærket kan flytte fra det tidligere rådhus i Augustenborg til en del af de gule palæbygninger på Palævej.

Flytningen sker på baggrund af, at Byrådet har besluttet, at det tidligere rådhus skal omdannes til sundhedshus.

For ti år siden flyttede en gruppe kunstnere sammen i det kreative fællesskab KunstVærket i Augustenborg. Nu har Byrådet godkendt en lejeaftale, som giver KunstVærket mulighed for at flytte fra det tidligere rådhus til Palævej.

Aftalen muliggør, at KunstVærket og de tilknyttede kunstnere kan flytte ind på 900 kvm i Augustenborg Project ved siden af café og bistro Augustenborg Garden og flere kreative lejere.

- Flytningen kommer til at styrke Augustenborgs position som kunstby. Efter 10 år kan KunstVærket begynde en ny epoke tæt på Augustiana Kunsthal og Kunstpark og Augustenborg Art Project. Det kommer til at give en super synergi og skabe yderligere grobund for kunsten i Augustenborg, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

Det er Byrådets beslutning om at etablere et sundhedshus i det tidligere rådhus, der er baggrund for flytningen. Etableringen af sundhedshuset skal sikre lægedækningen i området.

- Flytningen er en rigtig god løsning, som bakker op om de vigtige udviklingstiltag, vi har sat i gang for byen med Masterplanen for Hertugernes Augustenborg og senest købet af silobygningen på havnen. Alt sammen er med til at sikre en god og spændende udvikling for den gamle hertugby med fokus på blandt andet turisme, historie og erhverv, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

KunstVærket kan flytte ind på Palævej den 1. september 2024. Else Frøsig, der er formand for KunstVærket, ser frem til flytningen.

Der blev i budgetaftalen 2024-2027 afsat 20 millioner kr. til medfinansiering af omdannelsen af det gamle rådhus til sundhedshus. Heraf er der afsat 1 million kr. til flytningen af foreningen KunstVærket i 2024. Ligeledes godkendte Byrådet i marts 2024 at afsætte yderligere 2 millioner kr. til flytningen af foreningen.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.