Jobmarkedet overrasker fortsat glædeligt. Det er godt nyt for boligsalget, lyder det fra ejendomsmæglerkæde.

Siden chokket over coronapandemien lagde sig i 2020, er det nærmest kun gået én vej for beskæftigelsen, og snart er der 3 millioner lønmodtagere i Danmark.

Nye tal fra Danmarks Statistik, som Home har set nærmere på, viser, at beskæftigelsen steg igen i marts med 4.800 lønmodtagere.

Ifølge Danske Bank understreger tallene et stærkt arbejdsmarked med stigende beskæftigelse for 8. måned i træk. Og umiddelbart er der ingen tegn på afmatning - tværtimod ser det ud til, at stigningen sker i et højere tempo.

Landbrugsejendomme: investering og omdannelse

- Jobvæksten over det seneste år og også i de seneste tal er kommet bag på selv optimister som os, også fordi der faktisk er sket en opbremsning i store dele af økonomien, siger cheføkonom i Danske Bank Las Olsen og vurderer, at det godt kan fortsætte sådan en tid endnu.

I ejendomsmæglerkæden Home ser man samtidig de nye tal som godt nyt for udviklingen på boligmarkedet.

- Boligsalget har mange steder i landet vist positive takter det seneste halve års tid, og her spiller beskæftigelsen en afgørende rolle – jobmarkedet og boligmarkedet er meget tæt forbundne, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Horsens: De store investeringer

Et job er en forudsætning for langt de fleste boligkøb, slår han fast.

- Flere i arbejde og en større tryghed i beskæftigelsen for folk i arbejde er selvfølgelig meget vigtigt for den enkelte familie, men det betyder også meget for vores muligheder og lyst til at låne til og købe en bolig, siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

I løbet af de seneste ti år er antallet af lønmodtagere steget med op mod 500.000 personer, viser oplyser Danmarks Statistik.


Køge: det store byggeboom frem til 2032

Afholdes 6. juni 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Venue Køge Venue Køge , Ved Stadion 4, 1 , 4600 Køge


Baggrund

Med en række kæmpeinvesteringer og byudviklingsprojekter, har Køge sat kurs mod et veritabelt byggeboom, der vil præge byen over de kommende år. Den seneste befolkningsprognose viser, at indbyggertallet forventes at stige med 6.586 personer over de næste 11 …

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked