Region Nordjylland og TrygFonden er gået sammen om at bygge et nyt familiehus ved det nye Aalborg Universitetshospital.

Familiehuset skal støtte familier, hvor enten børn eller forældre er alvorligt syge og kan tilbydes trygge rammer, hvor de får 
en bedre mulighed for at få et hverdagsliv og bevare sammenhængskraften i familien under svære omstændigheder.

Udbuddet af byggeriet er overstået, og det bliver Granly Tømrer- og Snedkerforretning, der skal være totalentreprenør på det nye familiehus med 10 familielejligheder. Dertil vil være en række fællesarealer og faciliteter til de familier, der får et ophold i familiehuset.

TrygFonden har bevilliget 25 millioner kr. til projektet.

For TrygFonden og Region Nordjylland har det været vigtigt, at der også bliver tænkt bæredygtighed ind som en grundpille i byggeriet.

Der er derfor med udgangspunkt i den frivillige bæredygtighedsklasse fastsat skærpede krav til bygningens CO2-aftryk, hvilket bl.a. afspejler sig i materialevalg, hvor byggeriet udføres med trækonstruktion og træbeklædning.

I TrygFonden glæder man sig over de visioner, der er i det kommende byggeri og til at se det blive taget i brug af familier i 2026.

- Familiehuset i Aalborg er vores fjerde hus i Danmark. Vi har særdeles gode erfaringer fra de tre andre. Her er selve udformningen og designet af husene vigtige for familiernes oplevelse af at have et reelt fristed. Samtidig er det afgørende for os, at familiehuset i Aalborg bliver bygget på den mest bæredygtige og klimabevidste måde siger Rie Odsbjerg Werner.

Der tages efter planen første spadestik til TrygFondens Familiehus Aalborg i løbet af juni 2025, og det vil stå klar til brug i slutningen af 2026, kort tid efter hospitalet åbner.

TrygFondens Familiehus Aalborg skal drives som en selvejende institution, når det står færdigt.

 


Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Afholdes 19. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.

Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS