NemByg, Cubo Arkitekter, Lybech landskab og Vita Ingeniører vinder arkitektkonkurrencen for det nye Ølgod Kulturhus.

Et enigt bedømmelsesudvalg har nu peget på, at projektet af NemByg, Cubo Arkitekter, Lybech landskab og Vita Ingeniører er vinderforslaget, der bliver Ølgods nye kulturhus.

Et vigtigt element i arkitektkonkurrencen har været, at det nye kulturhus skal være synligt og et sted, hvor byens borgere kan se, at der er liv. Dette opfylder vinderforslaget, der skaber en tydelig forbindelse til byen og åbner kulturhuset op gennem en ny forplads vendt ud mod byens hovedgade.

Det gamle kulturhus bliver renoveret og moderniseret samtidig med, at der bygges nyt, der giver huset en række nye funktioner.

Huset vil fortsat rumme de eksisterende fællesskaber og kulturinstitutioner som bibliotek, kulturskole, lokalarkiv og museum, men skaber også mulighed for nye fællesskaber gennem en teatersal, kreative værksteder og en større åbenhed til bibliotek og musikskole.

Vinderforslaget indebærer, at der udarbejdes en ny lokalplan for området. Efter planen kan de nye lokaler tages i brug i løbet af 2026.

Forventningen er, at det færdige kulturhus vil koste 39 millioner kr. 

Projektet er støttet af Realdania med 12,75 millioner kr. Bevillingen kommer fra deres Bymidtepulje, der skal understøtte nyt liv i bymidten i mindre og mellemstore byer. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 8,1 millioner kr. Nordea-fonden støtter med 1 million kr. gennem deres Kulturhuspuljen. Varde Kommune har tilkendegivet at støtte med et beløb på niveau med Realdania. Der er givet tilsagn fra lokale fonde og bidragsydere i Ølgod på op til 5 millioner kr.

 


Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Afholdes 3. december 2024

Klokken 09.00 - 12.35

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Tiden er løbet fra mange centrale byrum og gågader. Butikkerne står tomme og folk finder andre steder at færdes og handle i. Det har fået flere byer til at satse på revitalisering af bymidter og de centrale handelsgader.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.