I alt skal der bygges 3.800 boliger i Silkeborg, og nu er investorer på vej med de første 600 boliger i området.

Laban Arkitekter er totalrådgiver på 1. etape af den nye bydel Eriksborg i Silkeborg. Etapen omfatter 600 boliger, som grundejerne Gitte og Peter Thomsen samt eksterne investorer står bag. Det skriver Licitationen.

– Vi formoder, at vi fra næste år er vi klar til at gå i jorden, siger Henrik Kamp Ditlev, arkitekt og partner i Laban Arkitekter, til Licitationen.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

I første omgang har tegnestuen anmodet Silkeborg Kommune om at starte arbejdet med rammelokalplan samt udarbejde lokalplan for 2 af delområderne, der udgør cirka 100 boliger, skriver Licitationen.

Eriksborg udvikles i et område mellem Gødvad og Grauballe i den nordlige del af Silkeborg. Den nye bydel skal rumme 3.800 boliger til 7.000 indbyggere. Dertil kommer daginstitutioner, skoler og et erhvervsområde.

Den nye bydel skal understøtte Silkeborg Kommunes ambition om at nå 100.000 indbyggere og 3.000 ekstra arbejdspladser i år 2025. Silkeborg Kommune er gennem de seneste 3 år vokset med 2.800 indbyggere, og er dermed blandt landets hurtigst voksende kommuner. Kommunen har ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik 94.650 indbyggere.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.