DBU vil sammen med Parken Sport & Entertainment og Københavns Kommune udvide Parken til en kapacitet på 50.000 tilskuere. Samtidig vil organisationen have nyt hovedkontor i København samt bidrage til udviklingen af et nyt stadion i Aarhus til 25.000 tilskuere. Også i Aarhus skal unionen have nyt hovedkontor.

I efteråret 2019 meldte DBU’s bestyrelse ud, at fodboldunionen vil have nye moderne stadions i det østlige og vestlige Danmark til landskampe og internationale landsholdsturneringer med plads til henholdsvis 50.000 og 25.000 tilskuere. Dertil kommer planer om et ny hovedkontor og et nationalt træningscenter.

Siden har bestyrelsen drøftet forskellige modeller, og DBU’s administration har analyseret forskellige muligheder og været i dialog med mange aktører i dansk fodbold. På baggrund af dette arbejde har DBU’s bestyrelse besluttet at gå videre med en samlet visionsplan, der indeholder en mulig modernisering af Telia Parken i København som nationalstadion og hjemmebane for Herrelandsholdet i de fleste, større landskampe. DBU vil gå i dialog med Parken Sport & Entertainment som ejere samt Københavns Kommune og være med til at udvikle planer for et mere moderne stadion med bedre og moderniserede faciliteter for fans, spillere og sponsorer samt mulighed for flere pladser – gerne op mod 50.000, skriver unionen.

Energirenovering af ejendomme: Krav, udførelse, besparelser, leje-regulering. Kurset afholdes den 24. november 2020.

Etablering af nyt og moderne stadion – gerne med plads til 25.000 tilskuere - i Kongelunden i Aarhus. Aarhus Kommune og AGF er allerede langt i arbejdet, og nu ønsker DBU at bidrage med aftale om landskampe samt etablering af hovedkontor for DBU Jylland med tilhørende administration. DBU Jyllands nuværende hovedkontor i Tilst ved Aarhus vil som led i planen blive i Kongelund i stedet.

- Vi har nu en vision og sammen med relevante parter vil vi nu arbejde på at konkretisere arbejdet og beslutte, hvordan vi sammen kan nå i mål. Vi har sat en retning og går nu i dialog med de relevante kommuner, klubber og selskaber. Kun i tæt samarbejde kan vi skabe de bedste rammer for udviklingen af dansk fodbold, for der er lang vej endnu, udtaler DBU-formand Jesper Møller og næstformænd Bent Clausen og Thomas Christensen.

Ved Syddansk Universitet i Odense skal der etableres trænings- og videnscenter for dansk fodbold, mens Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen skal have nyt hovedkontor ved siden af Parken i København. DBU’s nuværende hovedkontor i Brøndby vil som led i planen skulle sælges.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked