Servicekontrakten på Thulebasen skal ifølge udbudsreglerne gå til et dansk-grønlandsk selskab, der ikke må være datterselskab af et udenlandsk selskab. Formanden for danske Exelis Services, som har vundet kontrakten, er også seniorvicepresident i Vectrus.

Det amerikanske selskab Vectrus oplyser selv, at selskabet via danske Exelis Services er blevet tildelt kontrakten på drift og vedligeholdelse af Thule Air Base fra 30. september 2015 og frem til 30. september 2022 for 2,4 milliarder kr. Ifølge en klausul fra 1951 skal kontrakten tildeles et dansk-grønlandsk selskab, som ikke må være et datterselskab af et udenlandsk selskab.

Ifølge Nordjyske er formanden for Exelis Services, Matt Klein, også seniorvicepresident i Vectrus. Kim Ruberg, som repræsenterer Exelis Services, kender dog ikke noget til den amerikanske formand.

- Hvem er Matt Klein, spørger Kim Ruberg ifølge Nordjyske tilbage på et spørgsmål om, hvorvidt han kender ham.

NB! Nye regler for EU udbud. Seminaret afholdes d. 20. januar 2015.

En pressemeddelses fra Exelis Services, der har Kim Ruberg som afsender, indeholder dog udtalelser fra formand for Exelis Services og seniorvicepresident i Vectrus, Matt Klein.

- O.k., jeg kan ikke huske alle pressemeddelelser, jeg er med til at sende ud. Når han er blevet citeret, er det, fordi det jo så er det, der er kommet ind og blevet skrevet i den pressemeddelelse, siger Kim Ruberg, da han bliver forbeholdt oplysningen.

Kim Ruberg, som også er direktør i kommunikationsfirmaet Jøp, Ove & Myrthu, slår overfor avisen fast, at Exelis Services er et dansk registreret selskab, men han ved ikke, om selskabet har nogen ansatte i Danmark.

MT Højgaard-selskabet Greenland Contractors, som mistede kontrakten på Thule Air Base, har ligesom 2 andre danske bydere allerede tilkendegivet, at man klager over tildelingen af kontrakten til Exelis Services.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS