Dades, gør klar til at sælge ud af ejerandele i en række storcentre med en værdi på 8 milliarder kr. Ejendomsselskabet, som er Danmarks næststørste, vil sælge halvdelen af sine andele i storcentrene.

Ifølge Insidebusiness er Catella tovholder på projektet, der går ud på at finde interesserede investorer til halvdelen af aktierne i storcentrene - det vil sige ejendomsværdier for 4 milliarder kr. De 350.000 kvm butikscentre ligger primært i Østdanmark, og omfatter blandt andet Waterfront i Hellerup, Spinderiet i Valby og Ro's Torv i Roskilde.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Afholdes d. 10. oktober 2017.

- Vi har på det seneste fået flere forskellige henvendelser fra aktører, der har givet udtryk for, at de er interesserede i at blive medejere af butikscentre i Danmark. Og på det felt er vi sammen med Danica de absolut førende, så vi har bedt en mægler hjælpe os med at vurdere mulighederne, siger Steen Parsholt, bestyrelsesformand i Dades, til Insidebusiness.

Pengene fra det kommende salg skal geninvesteres i andre segmenter af ejendomsbranche, slår Steen Parsholt fast over for mediet.

NB! Den nye planlov og butikker. Afholdes d. 8. november 2017.

- Som det ser ud nu, er vi relativt tunge inden for kontorer og detail. På sigt kan det sagtens tænkes, at eksempelvis boliger kunne komme til at fylde mere i den samlede portefølje. Vi er stadig tidligt i processen, men det er klart, at vores ejere har et ønske om, at vi fortsætter med at investere i forretningen, siger Steen Parsholt til Insidebusiness.

I august solgte Dades sit ejendomsadministrationsselskab Datea til svenske Newsec Property Asset Management. Værdien af Dades ejendomsportefølje er siden 2003 steget fra godt 7 milliarer kr. til over 17 milliarder kr., og alle ejendomme administreres af Newsec Datea.

NB! Erhvervslejeloven og butikker. Afholdes d. 17. maj 2018.

Dades ejer 63 kontorejendomme og 12 butikscentre, hvoraf hovedparten er beliggende i Storkøbenhavn. Ejendommene har tilsammen et udlejningsareal på 1 million kvm. Dades ejer derudover 49 procent af ejendommen Gl. Mønt 2-4 gennem datterselskabet Davista.

I løbet af foråret 2017 har Dades blandt andet købt Dommergårds-grunden i Ballerup af Freja Ejendomme med henblik på opførelse af 120 familievenlige boliger fordelt på 11.500 kvm, ligesom selskabet har købt 2 ejendomme i Bagsværd med henblik på opførelse af 154 lejelejligheder samt et supermarked.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder