Coop opfører nyt logistikcenter i Gardemoen i den centrale del af Norge. Orbicon er bygherrerådgiver på centeret, som bliver Skandinaviens største højlager. Centrallageret som skal opbevare alt fra tørvarer til fersk- og frostvarer, erstatter et ældre lager, der er beliggende i udkanten af Oslo. Det nye lager er 500 meter langt og har en lager kapicitet på 1,25 millioner kbm og er på 51.000 kvm.

Orbicons rolle er, at være bygherrerådgiver inden for alle ingeniørdiscipliner med speciel vægt på udbud, prisindhentning og kontrol af, at kundens overordnede krav opfyldes. Ifølge Ståle Nersund, der er projektchef i Coop Norge Handel, har der været brug for eksterne og uafhængige rådgivere i byggeprojektet.

-Vi var på bar bund både hvad angår hele processen omkring indkøb af avanceret lagerteknologi, kontraktstyring og myndighedsgodkendelse, forklarer han til Langebæk Logistik.

NB! Boliginvesteringer for 300 milliarder i Oslo 2016-25. Konferencen afholdes d. 7. december 2015.

- Det har også været væsentligt for os at bruge eksterne og uafhængige rådgivere til at hjælpe os med at vurdere forskellige teknologiers modenhed, så vi kan træffe de bedste beslutninger, fortsætter han.

Det nye logistikcenter opføres på baggrund af et ønske om effektivisering af lagerdrift, en ændret forsyningsstruktur og ændret varesammensætning, og projektet har fokus på energibesparelser

- Opførelsen af det nye byggeri er i gang, og vi forventer at 1. etape kan afleveres til Coop den 1. august, og at resten kan afleveres inden udgangen af 2013. Efter endt byggeprojekt forventer Coop, at skulle bruge op til 6 måneder på at få alt til at fungere således, at de første varer forlader centeret i starten af det nye år. Centeret menes at blive fuldt funktionsdygtigt i løbet af foråret 2014, forklarer Peter Andersen, sektionsleder i Orbicon.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.