Høje-Taastrup Kommunes nye rådhus til 214 millioner kr. skal igangsætte udviklingen af den nye bydel ”Høje Taastrup C”. Casa er udpeget til at bygge rådhuset, der er tegnet af PLH Arkitekter i samarbejde med Cowi og ALL.

Det fremtidige rådhus er placeret som et tårn og et synligt vartegn midt i det grønne strøg i Høje Taastrup Cs kommende bypark mellem City2 og den fremtidige nye by. Rådhuset ligger i parkens knækpunkt som et formidlende led mellem det eksisterende byggeri, den nye park og City2 og bliver således omdrejningspunkt for den nye bydel.

- Vi glæder os til at se det nye rådhus skyde op, for det skal både være en moderne og velfungerende arbejdsplads, et imødekommende og interessant hus for borgerne og et markant vartegn for hele Høje Taastrup C. Nu har vi valgt den entreprenør, der skal bygge huset, og dermed er vi kommet endnu et stort skridt videre, siger borgmester Michael Ziegler.

Projekteringen af byggeriet, der skal DGNB-certificeres med guld, starter med det samme,

- Rådhuset bliver et vartegn for Høje-Taastrup, det er der ingen tvivl om, og vi er derfor glade for at være valgt til opgaven blandt andre dygtige entreprenørkolleger. Høje-Taastrups Rådhus skal opfylde mange funktioner for både medarbejdere og borgere, og kravene til byggeriet er derfor store. Casas erfaring med de mere komplekse kontorbyggerier har gjort det muligt for os at komme med et skarpt tilbud. Det, og så den rigtige pris selvfølgelig, siger Torben Modvig, administrerende direktør i Casa.

Casa er blevet udvalgt til at bygge Høje-Taastrups nye rådhus blandt i alt 4 tilbudsgivere.

Rådhuset opføres i 8 etager og en tagterrasse. I stueplan er byrådssalen og de borgerrettede funktioner så som Borgerbetjening og Jobcenter placeret. En stor trappe leder fra det centrale atrium op til 1. sal med mødecenteret. De næste 6 etager indeholder fleksibelt indrettede arbejdsområder. På 8. etage er kantine, møde- og undervisningslokaler samt udsigtslounge placeret. Fra etagen er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab.

Hos Casa ser man frem til at komme i gang med opgaven. Projektering pågår, og byggestart forventes i begyndelsen af 2021.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne