Efter sommerferien 2015 sætter Carlsberg Byen gang i næste store etape af udviklingen af den nye bydel. Her skal opføres 125.000 kvm boliger, erhverv og detailhandel. Finansieringen er på plads med det lån på 2,4 milliarder kr., som PKA stiller til rådighed som byggegaranti.

Ud af de i alt 564.000 kvm, der skal bygges på den 250.000 kvm store, tidligere bryggerigrund mellem Valby og Frederiksberg, går selskabet Carlsberg Byen P/S i gang med yderligere 125.000 kvm efter sommerferien 2015. Det skriver Børsen.

- Efter sommerferien sætter vi 8 til 9 byggerier i gang i området op mod Frederiksberg. Der er tale om 400 boliger, nogle erhvervlokaler, detailhandel og underjordiske P-pladser, siger administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S, Jens Nyhus til avisen.

NB! Investeringer i boliger i København for 60 milliarder. Konferencen afholdes d. 24. november 2015.

Aftalen, som Carlsberg Byen P/S indgik med PKA i april 2015, betyder, at alle udviklingsprojekter i Carlsberg Byen, hvor der er byggeretsgivende lokalplan, er finansieret, når de igangsættes. Det har givet mulighed for, at igangsætte de nye projekter. Udviklingsselskabet har 30 medarbejdere, men skal ansætte yderligere 10-15 medarbejdere afhængigt af, om man vælger selv at sælge sine boliger i stedet for at hyre eksterne mæglere.

- Vi skal også have klargjort vores organisation, så vi kan holde flere bolde i luften på samme tid. I øjeblikket både planlægger og eksekverer vi. Vi skal lave lokalplan sammen med Københavns Kommune i løbet af det næste års tid, og derefter går vi over til en ren eksekveringsfase, og så skal vi ansætte flere medarbejdere, siger Jens Nyhus.

NB! Nordhavn - nu udvikles næste etape på 80.000 kvm. Konferencen afholdes d. 25. november 2015.

De nye boliger bliver mellem 70 og 130 kvm store og sættes til salg i efteråret. De skal stå klar til indflytning inden udgangen af 2016. Lånet på 2,4 milliarder kr. fra PKA har givet udviklingsselskabet, som ejes af Carlsberg, Realdania, PFA, Topdanmark og Pensam, mulighed for at skære 8 år af den oprindelige tidsplan, der løb til efter 2030.

PKA’s engagement i Carlsberg Byen er begrænset til at være finansieringskilde, mens Carlsberg Byen P/S selv varetager udvikling og salg af bygningerne. Carnegie Investment Bank og Catella Corporate Finance har ageret som finansielle rådgivere for Carlsberg Byen i forbindelse med etableringen af finansieringsaftalen, mens Horten og Accura har fungeret som juridisk rådgiver for henholdsvis Carlsberg Byen P/S og PKA.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse