Lokalplan for ombygning af et 37.000 kvm stort butikscenter er vedtaget. Men centret får ikke lov til at etablere biograf.

Danske Shoppingcentre har ansøgt Glostrup Kommune om en ny lokalplan for Glostrup Shoppingcenter, og den er nu endeligt vedtaget. Det blev den på et kommunalbestyrelsesmøde den 30. august 2023, men de 5 kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Venstre stemte imod.

- Jeg og resten af Venstre synes, at det er fantastisk, at Glostrup Shoppingcenter er indstillet på, at investere, sådan som de er, i vores by. Og vi synes også, at det er en rigtig god lokalplan, der er blevet udarbejdet. Så på den måde er alt jo godt, sagde Piet Papageorge (V) på kommunalbestyrelsesmødet.

- Det, der gør, at vi kommer til at stemme nej til lokalplanen og kommuneplanen, det er dette forhold med, at vi på baggrund af høringssvaret trækker biografdriften ud af lokalplanen, således at det ikke er tilladt at lave biografdrift i shoppingcentret, sagde han videre.

Servitutter og lokalplaner. Kurset afholdes den 7. marts 2024.

Formelt er muligheden for biograf i butikscentret ifølge Venstre trukket ud af lokalplanen med en begrundelse om, at ”kulturfunktioner i den vestlige del af Bymidten udvandes”.

Venstre mener dog, at det reelle formål "er at beskytte en kommunalt finansieret biograf, drevet af frivillige". Partiet henviser til, at muligheden for biografdrift blev trukket ud af lokalplanen, efter der kom et høringssvar fra Biografforeningen Sofarækken.

Den udlægning var kommunalbestyrelsesmedlem Henrik Lund (SF) dog ikke enig i.

- Vi har det, vi kalder en kulturakse i byen, som strækker sig fra rådhuset hen over biografen og over til kulturcentret. Og det er jo det, der er lagt ind som vores argumentation for, at vi fastholder den kulturakse, som vi nu engang har vedtaget i kommuneplanen. Og det er derfor, at vi siger nej tak til en biograf i Glostrup Shoppingcenter, påpegede Henrik Lund på mødet.

Butikscentret blev blev indviet i 1972 og er løbende blevet udvidet, så det i dag har et etageareal på 37.000 kvm, hvoraf 20.000 kvm er detailhandel.

Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes den 7. november 2023.

Lokalplanen giver mulighed for at nedrive dele af det eksisterende Glostrup Shoppingcenter ud mod Sydvestvej og Lilletorv og opføre et nyt byggeri i varierende højder i en ny facadelinje ud mod Lilletorv, Sydvestvej og Banegårdsvej. Desuden giver den mulighed for at renovere eksisterende facader på shoppingcentret.

Det forventes, at der bygges cirka 145 familieboliger og cirka 70 studieboliger. Familieboligerne bliver gennemsnitligt mindst 75 kvm store, mens studieboligerne gennemsnitligt maksimalt bliver 50 kvm.

For at gennemføre ændringen nedrives omkring 5.400 kvm centerbebyggelse, hvoraf cirka 3.900 kvm er detailhandelsareal. Der opføres nye 4.300 kvm til centerformål, hvor hovedparten er til andre formål end detailhandel. Der må således ikke opføres mere areal til detailhandel end der forefindes i dag.


Den nye Planlov KURSUS

Afholdes 10. december 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Kursusbeskrivelse

Den nye Planlov - Lov nr. 1790 af 28. december 2023 er nu vedtaget.

Ændringerne i planloven vedr. bl.a:

  • Krav om strategisk planlægning for bymidter
  • Mulighed for planlægning for 0 parkeringspladser:
  • Ændringer §…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032