Et projekt med 170 boliger i 2-6 etager nord for Banemarksvej tæt ved Glostrup Station er sendt i offentlig høring. Brøndby og Glostrup Kommune samarbejder derfor med Årstiderne Arkitekter om, at erhvervsområdet skal kunne omdannes til et nyt boligområde.

I dag er området nord for Banemarksvej og op af jernbanen et ældre erhvervsområde, der strækker sig både ind i Brøndby og Glostrup Kommune. De to kommuner arbejder derfor nu tæt sammen om at få lagt hovedlinjerne for, hvordan interesserede investorer kan omdanne erhvervsområdet op til jernbanen til et blandet boligområde.

Investorer ønsker at bygge i alt cirka 530 boliger i form af 500 etageboliger og cirka 30 rækkehuse. 170 af disse boliger ligger i Brøndby Kommune, og her er en lokalplan (PDF) derfor sendt i høring.

- Jeg glæder mig over, at vi her har et erhvervsområde tæt på et parcelhuskvarter, som nu skal omdannes til et boligområde. Det vil forskønne området og give et løft af kvarteret, der også kommer de eksisterende beboere til gode, mener Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

NB! Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

Frem til den 5. juli 2019 har Brøndby Kommune et lokalplanforslag i høring, der lægger vægt på, at det kommende byggeri har en arkitektonisk kvalitet og at der er tænkt lys, luft og større grønne arealer ind i byggeriet.

- De nye planer tager også hensyn til de eksisterende boliger i Vesterled. Vi har justeret kravene til byggeriet efter for-høringen, hvor vi hørte fra bekymrede naboer om bl.a. trafik, støj og indbliksgener. Derfor er der nu for eksempel særlige krav til udformningen af byggeriet, så de nærmeste naboer mindst muligt oplever, at der kan kigges ned på deres matrikel, fortæller borgmester Kent Magelund.

Når der er lagt op til, at der kan bygges boliger i op til 4-6 etager mod jernbanen er det også for at skærme af mod støjen fra togtrafikken og de bagvedliggende erhverv. Der er samtidig lagt op til, at der kun må bygges 2-4 etager ud mod Banemarksvej for at sikre lysindfald.

Når boligprojektet bliver en realitet, vil man udvide Banemarksvej, så den bliver bredere og får cykelstier på begge sider af vejen.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse