Et lånetilsagn fra Social-, Bolig- og Ældreministeriet på 169,4 millioner kr. gør det muligt at etablere et nyt og moderne botilbud til handicappede borgere som erstatning for Agerbækhuse i Køge.

Nu bliver det muligt at etablere et nyt og moderne Agerbækhuse, som skal erstatte botilbuddet, der i dag ligger på Gymnasievej. Et lånetilsagn fra Social-, Bolig- og Ældreministeriet på 169,4 millioner kr. over årene 2025 og 2026 sikrer byggeriet.

Projektet er en del af en større indsats for at forbedre botilbudskapaciteten på det specialiserede socialområde i kommunen. Der er i dag en stor efterspørgsel på midlertidige botilbudspladser, og det nye Agerbækhuse samt renoveringen af Gymnasievej vil betydeligt øge kommunens kapacitet og reducere behovet for at benytte eksterne tilbud uden for kommunen.

Det nye Agerbækhuse får plads til 40 beboere og bliver etableret som et erstatningsbyggeri, der imødekommer behovene hos borgere med multiple fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Det nye botilbud vil inkludere faciliteter, der sikrer en høj standard for pleje og omsorg, herunder værelser med eget badeværelse og fællesområder som er målrettet målgruppen.

"Socialtilsynets rapporter har igennem længere tid påpeget, at de nuværende fysiske rammer ikke længere lever op til de krav, der er nødvendige for at kunne støtte vores borgeres særlige behov. Det nye Agerbækhuse vil ikke blot opfylde disse krav, men også give os mulighed for at udvide kapaciteten og tilbyde bedre forhold for vores borgere, ligesom det forbedrer arbejdsvilkårene for de ansatte. Jeg ser frem til at følge projektet tæt. Jeg er sikker på, at det nye tilbud vil forbedre livskvaliteten for vores borgere gennem bedre faciliteter og mere passende botilbud", siger formand for Socialudvalget Lissie Kirk.

Det nuværende Agerbækhuse på Gymnasievej bliver renoveret og omdannet til et midlertidigt botilbud med 28-32 pladser til en mere selvhjulpen socialpsykiatrisk målgruppe. Det giver kommunen mulighed for at tilbyde midlertidige botilbud til borgere, der har behov for støtte, men som også er i stand til at leve mere selvstændigt.

Projektet er udarbejdet efter en længere proces med Nordic Office of Architecture, tidligere Rubow Arkitekter, og med inddragelse af beboernes pårørende og personale, og det sigter mod en moderne indretning præcist tilpasset beboernes behov.


Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Afholdes 19. november 2024

Klokken 09.00 - 13.05

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.

Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS