Borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune anklages af 5 byrådskolleger for at have været med til at træffe beslutninger om et grundsalg, selvom han var inhabil. Han er direktør i en entreprenørvirksomhed, som ville bygge på grunden.

Ifølge 5 byrådsmedlemmer i Vesthimmerlands Kommune har kommunens konservative borgmester Knud Kristensen været med til at træffe beslutninger om salg af en byggegrund på Præstegårdsvej 13 i Aars, selvom han er inhabil. Det skriver de i et brev til TV2 Nord.

Byrådsmedlemmer er Palle Jensen (Socialdemokratiet), Uffe Bro (Socialdemokratiet), Per Bisgaard (Venstre), Kirsten Moesgaard (Konservative), Pernille Vigsø Bagge (SF). Per Bech Laursen (Venstre) påpeger, at han i juni 2015 deltog i et møde, der omhandlede salg af grunden, selvom han selv havde interesser i sagen.

- I dette møde deltog borgmesteren på trods af, at han burde have meddelt Økonomiudvalget, at han havde sådanne forbindelser til det selskab, der havde forespurgt på muligheden for at bygge på grundene, at han var inhabil, hvilket han indrømmede i vort sidste møde, lyder det i en skrivelse fra de 5 byrådsmedlemmer til TV2 Nord.

NB! Aalborg investerer 51 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 26. janaur 2016.

- Det var og er vores opfattelse, at beslutningen om udbud af ejendommene som følge af inhabilitet, ikke er gyldig (…) Det er imidlertid vores opfattelse, at ejendommene ikke igen skal udbydes til salg, førend der finder en afklaring sted om den fremtidige struktur for børnehaverne i Aars, lyder det videre.

Borgmesteren er også administrerende direktør i Hornum Murer- og Entreprenørforretning, og selskabet havde tilsyneladende budt ind på en opgave om at bygge en butik på grunden, men vandt ikke udbuddet. Borgmesteren kan dog ikke huske, hvornår tilbuddet blev afvist.

- Det er nogle komplicerede regler. Jeg har siden fundet ud af, at hvis man er nært beslægtet eller noget med nogen at gøre, så kan man være inhabil. Det tænkte jeg ikke over, siger Knud Kristensen, som påpeger, at Økonomiudvalget, som han selv er formand for, heller ikke erklærede ham inhabil.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS