En af Danmarks store entreprenørkoncerner går nye veje og får den verdenskendte arkitektvirksomhed BIG med i ejerkredsen.

Bjarke Ingels Group køber sig, som den første arkitektvirksomhed, ind i en entreprenørvirksomhed og bliver således medejer af Pihl-koncernen, der nærmer sig 2 milliarder kr. i årlig omsætning.

De nye partnere har gennemført en virksomhedshandel, hvor BIG køber 10 procent af Pihlkoncernen, der driver selskaberne Pihl & Søn, LM Byg og BNS. Det nye partnerskab åbner ifølge Carsten Mindegaard op for nye og usete muligheder, da produktionen kommer helt tæt på design, ingeniørkunst og landskab.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 14. oktober 2021.

- I Pihl er vi vant til at løse store, komplekse byggeopgaver. Vi vil naturligvis fortsætte samarbejdet med andre arkitekthuse, men næste skridt er sammen med BIG at få gjort projekterne bygbare tidligt i fasen, hvilket fordrer kreativitet og er en stor fordel for bygherrerne. BIG er ekstremt visionær og på forkant med fremtidens byggerier, siger , siger hovedaktionær i Pihl Holdings, Carsten Mindegaard, der fremhæver tidligere samarbejder mellem de 2 parter som eksempelvis Søfartsmuseet og Gl. Hellerup Gymnasium samt eksisterende samarbejder som Kaktustårnene og BIGs nye hovedkvarter i København, som råhusspecialisten LM Byg står i spidsen for.

Ifølge BIG er partnerskabet med Pihl en strategisk investering, der udvider tegnestuens eksisterende kompetencer indenfor bygbarhed og bæredygtighed.

Strategiske partnerskaber. Konferencen afholdes den 11. november 2021.

- Gennem de sidste 15 år har vi opbygget tætte og stærke samarbejder med entreprenører verden over og erfaret, hvor afgørende gensidig forståelse og samarbejde mellem entreprenør og designteam er. Medejerskabet af Pihl etablerer en helt ny vej til vidensudveksling tidligt i designprocessen, hvor vi sikrer involvering af nøglekompetencer, som ellers sædvanligvis først indbringes senere i udviklingsforløbet, siger direktør og partner i BIG, Sheela Maini Søgaard.

- Ligesom BIG fortsat arbejder med andre landskabsarkitekter og ingeniører, selvom vi har opbygget disse fagområder med stærke profiler internt, vil vi med største selvfølgelighed fortsætte samarbejdet med andre entreprenører i Danmark. Partnerskabet med Pihl vil forstærke BIGs kompetencer og forståelse af entreprenørens perspektiver, og det vil kun styrke vores tætte samarbejde med andre entreprenører, uddyber hun.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 2. januar 2022.

For Bjarke Ingels er partnerskabet med Pihl et led i BIGs strategi om at arbejde integreret på tværs af fagområder for at styrke og skabe fremtidens banebrydende og bæredygtige arkitektur.

- Design har en stor betydning for værdiskabelse og det bæredygtige aftryk, og jeg tror på, at vi som arkitekter skal genvinde mere kontrol over byggeprocessen for at være med til at accelerere den grønne omstilling, siger Bjarke Ingels, arkitekt og stifter af BIG.

- Det er mit håb at kunne bidrage til at gøre Pihl til den absolut foretrukne samarbejdspartner for arkitekter med et knivskarpt fokus på arkitektonisk kvalitet og bæredygtighed. Omvendt tror jeg på, at vores partnerskab med Pihl kan skabe et endnu større fokus hos os, for hvordan vi oversætter visionært design konkret ned til sidste søm og skrue, slutter han.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS