80 historiske huse og kulturhistoriske miljøer skal restaureres og genskabes i Augustenborg. Budgettet er på 70 millioner kr. Der søges restaureringsarkitekter til projektet.

Hertugernes Augustenborg skal igennem de kommende 5 år restaureres og genskabes. A.P. Møllerfonden, Realdania, Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen har sammen etableret ” Hertugbyens Restaureringspulje” på 70 millioner kr. Puljen skal bruges til at restaurere ca. 80 huse og genskabe det bevaringsværdige og kulturhistoriske miljø i byen.

Hertugbyens Restaureringspulje skal lede projektet – i tæt samspil med ejere, arkitekter og håndværkere og Sønderborg kommune.

Projektet for Bygningsrestaurering følges tæt med Sønderborg kommunes projekt for Byomdannelse af veje, pladser, parker og stier, så det samlede kulturmiljø genskabes, – netop her hvor grænselandets historie og særlige kulturarv er så tydelig. På sigt skal dette gerne lede til optagelse som Unesco Verdensarv.

Sønderborg kommunes har udarbejdet en Masterplan, som vil være ledetråd for restaureringsprojektet.

Ud over bevaringen af de historiske værdier er projektets mål også at udvikle grundlaget for bosætning, turisme og erhvervsudvikling i området, og der er i masterplanen er sammenhængende strategi herfor.

I forbindelse med projektet søges der restaureringsarkitekter til rådgivergruppen, der skal løfte opgaven med at genskabe det kulturhistoriske miljø i Augustenborg.


Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Afholdes 3. december 2024

Klokken 09.00 - 12.35

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Tiden er løbet fra mange centrale byrum og gågader. Butikkerne står tomme og folk finder andre steder at færdes og handle i. Det har fået flere byer til at satse på revitalisering af bymidter og de centrale handelsgader.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.