Det bliver byggekoncernen 5E Byg fra Odense, der skal opføre et nyt, 14 etager højt kontordomicil for Det Faglige Hus på Esbjerg Brygge.

Byggekoncernen 5E Byg og Det Faglige Hus underskrev den 24. juni den kontrakt, der nu ligger til grund for opførelsen af det største kontordomicil nogensinde i Sydvestjylland, nemlig Esbjerg Business Park – Seaport.

Det 14 etager høje og knap 20.000 kvm. store kontorhus bygges på Esbjerg Brygge i den nordlige del af Esbjerg Havn og tæt på byens berømte kæmpeskulptur.

Det var landsformand Johnny Nim og adm. direktør Per Jørgensen, der satte deres underskrifter på kontrakten som repræsentanter for henholdsvis bygherre og totalentreprenør på byggeriet, hvor den højeste del vil rage over 60 m i vejret.

1. spadestik tages i januar 2025, og domicilet ventes klar til ibrugtagning knap 3 år senere, blandt andet som hovedkvarter for alle Det Faglige Hus’ afdelinger i Esbjerg, der i dag er spredt over 7 adresser i byen.

”Men vi glæder os allerede nu til at få samlet alle vores 330 medarbejdere under samme tag og få mulighed for at styrke og udvikle vores virksomhedskultur. Jeg ved, at der blandt kollegerne er et tilsvarende ønske. Vi får dog selv kun brug for at leje en del af lokaliteterne, og der vil således blive udlejet i alt 5.000 kvm til andre lejere, blandt andet fra 6. til 10. etage i den 14 etager høje del af domicilet”, siger landsformand Johnny Nim.

Det Faglige Hus ejer i forvejen et kontordomicil. Esbjerg Business Park – Airport, der som navnet antyder ligger ved Esbjerg Lufthavn og helt ud til motorvejen. Dette kontorhus på 8.500 kvm er i dag udlejet til 15 virksomheder. Esbjerg Business Park – Seaport får ligesom sin ”lillesøster” fælles faciliteter i form af kantine, reception, mødelokaler og rengøring, så lejerne ikke skal koncentrere sig om andet end driften af deres virksomheder.

5E Byg har i forvejen fine ræferencer fra store domicilbyggerier i hovedstadsområdet, Århus-området og Trekantsområdet samt andre byer med et stærkt udviklingspotentiale:

”Vi har gennem flere år haft stor opmærksomhed omkring de mange positive ting, der sker i byen. Der er gang i flere store byggerier, som vi også har budt ind på. Nu lykkes det så at få fodfæste i det sydvestjyske”, siger adm. direktør Per Jørgensen, 5E Byg.

Esbjerg Brygge rummer i forvejen 2 kontordomiciler, White House, der ejes af Claus Sørensen Ejendomme samt naboejendommen, der har PensionDanmark som ejer og Semco Maritime som sin største lejer. Med opførelsen af Esbjerg Business Park – Seaport vil der være bygninger på over 2 tredjedele af byggefelterne på Esbjerg Brygge, og det glæder borgmester Jesper Frost Rasmussen:

”Det Faglige Hus’ byggeri er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af Esbjerg Strand-projektet. Med et højhus 14 etager får Esbjerg samtidig et nyt, markant vartegn, som jeg allerede nu glæder mig til at se rejse sig fra jorden”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

For Det Faglige Hus har det været vigtigt, at det lokale erhvervsliv i Esbjerg får mulighed for at byde ind på underentrepriser, og det passer som fod i hose til 5E Byg, der ikke har egen håndværkerafdeling, men sender alle underentrepriser i udbud. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre entreprisesummen.

Arkitektfirma Rudolf Lolk har i samarbejde med Friis & Moltke udarbejdet skitseforslag til domicilet.

 


Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Afholdes 26. november 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Esbjerg ParkEsbjerg Park, Stormgade 200, 6700 Esbjerg


Baggrund

Der bor i dag ca. 115.585 mennesker I Esbjerg, der dækker et areal på 750 kvm. En målrettet strategisk indsats skal sikre, at der i de kommende år arbejdes på at udvikle den fortsatte vækst, så kommunen fortsat vil være attraktiv for både…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS