Kunst og arkitektur skal være med til at nytænke rammerne om byrummene ved de store spillesteder i Ørestad.

En stor konkurrence om Byens Scene sætter nu navne på de prækvalificerede teams, hvor kunstnere og arkitekter i fællesskab skal konkurrere om opgaven med at styrke byrummene ved DR Koncerthuset, Bella Arena og Royal Arena, som tilsammen danner Nordens største koncertområde.

På forhånd havde partnerskabet bag Byens Scene prækvalificeret 2 teams: Team BIG med den amerikanske kunstner Doug Aitken, Niras og Volcano ombord og Team Cobe, som samarbejder med den tyske kunstner Katharina Grosse.

Nu er de 3 resterende prækvalificerede teams blevet udvalgt:

Team Masu Planning i samarbejde med Studio Erde og Julius von Bismarck
Team Schul Landskab med Judith Hopf, Henrik Plenge Jakobsen og Esben Weile Kjær
Team Snøhetta i samarbejde med Camille Norment Studio og WSP Danmark


- Det er et spændende felt af kunstnere og arkitekter, der nu skal komme med forslag til at styrke byrummene omkring Royal Arena. Vi ser meget frem til at se bud fra teamsene, som både sikrer en god ankomst til Royal Arena, når vi afholder de store events og samtidig giver værdi til bydelen på de almindelige hverdage, siger adm. direktør i Live Nation, Jesper Christensen og adm. direktør i Royal Arena, Dan Hammer.

De 5 prækvalificerede teams kan nu se frem til at deltage i konkurrencen, som i første omgang består af en idéfase, hvorfra 2-3 teams bliver udvalgt til at gå videre til projektfasen.

Idéfasen, der skydes i gang til september 2024, skal vise et fælles kunstnerisk og arkitektonisk forslag, der visuelt og narrativt kæder de 3 byrum sammen. Projektfasen, der følger i starten af 2025, handler om at vise, at ideerne kan omsættes til praksis og skabe den stemning, som man ønsker i byrummene. Mellem de to konkurrencefaser planlægges et dialogforløb med relevante aktører, som skal bidrage med lokal viden og inspiration til de konkurrerende teams i fase 2. Vinderteamet forventes udpeget i foråret 2025.

- Vi har netop været med til åbningen af Sydhavnsmetroen, og her er flere gode eksempler på, hvordan man kan integrere kunst i stationerne under jorden, som giver folk en interessant og gerne tankevækkende oplevelse, mens de er i transit. På samme måde kan vi udsmykke byrummene over jorden, så folk får en oplevelse ud over det sædvanlige, når de er ved musikscenerne. Vi har store forventninger til de mange idéer fra de prækvalificerede teams, siger Adm. direktør for By & Havn Anne Skovbro.

Byens Scene er et stort og ambitiøst projekt, som ikke alene skal fungere i hverdagen, men også skal danne rammen for store kunstneriske og musikalske oplevelser. Derudover skal det binde Ørestads koncertscener bedre sammen, så folk får en god totaloplevelse, både når man ankommer og når man tager afsted.

Konkurrencen bedømmes af et dommerpanel bestående af repræsentanter for partnerskabet samt et antal fagdommere. Partnerskabet bag "Byens Scene" består af Danmarks Radio, Bellagroup, Bellakvarter, Live Nation, By & Havn, Metroselskabet og Ørestad Innovation City Copenhagen, ØICC.

Konkurrencen finansieres af By & Havn og DR. Den filantropiske forening Realdania støtter konkurrencen.

Creator Projects er kunstneriske rådgivere for partnerskabets styregruppe.


Ny udbudslov KURSUS

Afholdes 29. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.45

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

Danmarks første udbudslov trådte i kraft i 2016 og gjaldt for alle store offentlige bygge- og anlægsopgaver.

Folketinget vedtog i juni 2022 en ny udbudslov, der gennemfører 34 ændringer i loven samt indeholder en række tilpasninger i…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS