Med et ekstra tilskud på 30 millioner kr. fra et bredt flertal i Folketinget kan havneudvidelsen af Søby Havn nu komme videre.

Partierne bag Aftale om Infrastrukturplan 2035, Fremtidens Veje, (Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance) har besluttet at afsætte yderligere 30 millioner kr. i 2024 til Søby Havns såkaldte ”minimumsprojekt”.

Staten bevilligede i 2018 75 millioner kr. til en udvidelse af Søby Havn på Ærø. Projektet blev dog fordyret og derfor har der været efterspurgt yderligere tilskud. Med beslutning om et ekstra tilskud er der samlet set afsat 105 millioner kr. i statsligt tilskud til udvidelsen.

Ærø Kommune vil komme med yderligere 44 milioner kr.

Tilskuddet skal gøre det muligt for Søby Havn sammen med Ærø Kommune at igangsætte udvidelsen af Søby Havn, så den kan stå færdig inden udgangen af 2027.

Med havneudvidelsen ønsker Søby Havn at fremtidssikre havnens drift og imødekomme efterspørgslen på såvel lystbådepladser som arealer til havne og værftsaktiviteter. Derudover ønsker havnen at forbedre arealerne til lastning og losning af skibe samt at etablere en kaj til krydstogtsskibe.

Blandt de planlagte tiltag er:


Udbudt og aflyst

I marts 2022 blev havnebyggeriet ifølge Ærø Dagblad udbudt i totalentreprise, men Søby Havn måtte aflyse EU-udbuddet i oktober 2022, da de indledende tilbud var for dyre: Projektets 2 primære byggematerialer – sten og jernspuns (Læs: stolper) - var alene i 2022 steget 28-65 procent.

Der har efterfølgende været dialog med 2 større totalentreprenører i Danmark om de mulige udviklingsløsninger.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS