2E Group står bag planen om et 2.000 kvm stort boligprojekt, der skal erstatte en række nedslidte byhuse i midt i Vejgaard i Aalborg.

2E Group ejer en række grunde med et samlet areal på 1.900 kvm mellem Nørre Tranders Vej og Grønnegade tæt på Vejgård Torv. Ifølge et lokalplanforslag fremstår området i dag nedslidt, og det er bebygget med mindre byhuse i 1,5 plan. Et nyt lokalplanforslag skal muliggøre 2.000 kvm boliger i 3 etager i området. Der bliver i forslaget lagt vægt på, at ny bebyggelse skal fremstå varieret.

"Ny bebyggelse skal opføres i teglsten, der skaber en sammenhæng i bebyggelsen, men variation mellem farver og nuancer for hver enhed bidrager til en nedskallering af bebyggelsen og indpasning i konteksten", lyder det i lokalplanforslaget.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes d. 28. oktober 2020.

"Etageskift skal tilpasses de sammenbyggede naboejendomme og gennem valg af teglsten og proportioner på vinduespartier, kviste og altaner og taghældning skal der skabes en genkendelighed og symmetri, der skaber et harmonisk facadudtryk", lyder det videre.

By- og Landskabsudvalget i Aalborg skal den 20. maj 2020 tage stilling til, om lokalplanforslaget skal sendes i 8 ugers høring. Lokalplanen for projektet forventes endeligt vedtaget i november 2020.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder