Det bliver Høgh & Rousing Invest og Haugaard Holding, der vinder muligheden for at opføre 120 boliger samt erhverv ved Godsbanearealerne i Aarhus.

Boligerne skal ligge på grunden mellem Kulturproduktionscenter Godsbanen og Scandinavian Center Aarhus. Sammen med det gamle Æggepakkeri, der også bliver omdannet til boliger og erhverv, kommer byggerierne til at færdiggøre den østlige del af Godsbanearealerne.

- Vinderprojektet har en gennemtænkt arkitektur, der skaber en rumlighed og åbner sig mod resten af kvarteret og har gode grønne elementer. Der bliver et fint samspil med selve Godsbanen og det kommende byggeri ved Æggepakkeriet, og jeg er overbevist om, at projektet kommer til at bidrage til vores vision for godsbanearealerne som en ny pulserende bydel med masser af byliv, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Vinderprojektet kaldes The Zigzag-Bulding og er tegnet af E+N Arkitektur. Bygningen bliver zigzagformet med 6 etager på det højeste sted og en nedskalering mod Godsbanen til 2 etager. Den skal bestå af 2, 3, og 4-værelses lejligheder, og der kommer store tagterrasser.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 31. oktober 2017.

Ud over et kig til Godsbanen er en af grundens særlige kvaliteter ifølge rådmanden trærækken med de smukke halvstore træer langs Sonnesgade. Trærækken bliver bevaret, og der er derudover planlagt grønne uderum og grønne intime lommer zigzaggende langs bygningen for at skabe kvalitet i byrummet og for den enkelte bolig.

Byrådet har, på baggrund af en indstilling fra Teknik og Miljø, godkendt vinderprojektet blandt 4 indkomne bud, og hos vinderne glæder de sig over muligheden for at blive en del af den nye bydel på Godsbanearealerne.

- Vi har forsøgt at skabe et projekt, der spiller ind i den vision, der er for Godsbanearealerne som et område, der skal summe af liv. Og vi glæder os til at få lov til at bidrage til den spændende udvikling, der kendetegner området netop nu, siger Mads Høgh, indehaver af Høgh & Rousing.

En udviklingsplan for Godsbanearealerne er under udarbejdelse, og på sigt skal området rumme en ny pulserende og ungdommelig bydel. Der skal være plads til både en mangfoldig boligsammensætning, kulturinstitutioner, kreative erhverv, iværksætteri og et sprudlende byliv. Det industrielle og eksperimenterende kulturmiljø, der i dag kendetegner området, skal fortsat præge Godsbanearealerne.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter