Borgerrepræsentationen har besluttet, at Københavns Kommunes plan for byens udvikling de næste 12 år kan sendes i offentlig høring.

København er i konstant forandring, og de kommende år vil flere spændende byudviklingsområder vokse frem. Det fremgår af Kommuneplan 2024 ”Fremtidens klimavenlige hovedstad”, der sætter retningen for, hvad der kommer til at ske med hovedstaden i årene frem til 2036.

Borgerrepræsentationen har besluttet, at forslaget til kommuneplanen skal sendes i offentlig høring. Det vil ske fra næste uge og 8 uger frem.

Under den offentlige høring holder Københavns Kommune en række arrangementer, hvor man har mulighed for at høre om kommuneplanen og udviklingen i forskellige bydele.

Noget af det nye i forslaget til kommuneplan er, at byudviklingen bliver fremrykket flere steder. Det gælder fx Levantkaj Øst, Tunnelkvarteret og Skagerak-kvarteret i Nordhavn, der skal imødekomme behovet for flere boliger og erhvervsarealer.

Ved Vingelodden på Nørrebro, området som mange kender fra tiden med hyppige corona-test, gør kommuneplanen det muligt at etablere et nyt byområde, ligesom der også kan udvikles nye byområder ved Helgoland på Østerbro tæt på Svanemøllen og havet og ved Teglholmen i Sydhavnen.

Kommuneplanen lægger overordnet set også op til 40.000 nye boliger i København, at der kan bygges 10.000 almene boliger i forskellige størrelser og 6.000 nye ungdomsboliger med plads til studerende. Der bliver også plads til flere grønne områder samt rekreative områder ved havet, så københavnerne får adgang til natur og en aktiv fritid.

Københavns Kommuneplan 2024 forventes vedtaget inden udgangen af 2024.

“København skal være en by for alle, derfor skal der bygges flere boliger. Byen skal indrettes sundt, så det er nemt at komme rundt og med mere ren luft. Det klimavenlige liv er i den tætte storby, hvor vi deles om pladsen og vigtig infrastruktur. Derfor har vi behov for boliger i alle størrelser til både singler og børnefamilier, grønne områder og mere metro for, at man kan bo i byen hele livet. Samtidig skal Københavns sjæl bevares, så Københavns historie gives videre til næste generation”, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod udtaler: ”Jeg er meget optaget af, at vi sikrer en mere bæredygtig byudvikling. Derfor vil vi f.eks. mindske biltrafikken ned til 20%, gøre fremtidens fjernvarme grønnere og satse mere på omdannelse af eksisterende bygninger i stedet for at rive dem ned. Sideløbende med det, skal København tilpasses til det mere ekstreme vejr, som klimaforandringerne medfører, bl.a. ved at vi sikrer mod oversvømmelser ved skybrud og ved at forebygge varmeøer, så byen er til at opholde sig i, selv om klimaet bliver mere ekstremt”.

 




Servitutter og lokalplaner KURSUS

Afholdes 13. november 2024

Klokken 09.00 - 12.50

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.

Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.