Et nyt, stort omdannelsesprojekt er undervejs i København. Denne gang er det på Nørrebro, hvor den 140 år gamle Holger Petersens Tekstilfabrik ønskes omdannet til 19.150 kvm boliger og 32.450 kvm erhverv.

Selskabet Holger Petersen A/S har i samarbejde med arkitekt Peter Dahl-Hansen udarbejdet en startredegørelse for den 33.700 kvm store tekstilfabrik, der ligger på en 27.500 kvm stor grund mellem Tagensvej, Baldersgade, Nannasgade og Hamletsgade på Nørrebro.

NB! Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes d. 26. september 2017.

Projektet kræver, at der bliver nedrevet 400 kvm i form af autoværksted, garager på hjørnet af Nannasgade/Hamletsgade, men derudover er det planen at ombygge de eksisterende, bevaringsværdige bygninger og opføre en ny randbebyggelse ved Nannasgade og Hamletsgade primært med serviceerhverv.

Projektet omfatter samlet 51.600 kvm, hvoraf 18.200 kvm vil være nybyggeri. Ifølge startredegørelsen vil det eksisterende bevaringsværdige miljø blive udviklet med en blanding af administration, liberale erhverv, service- og værkstedsvirksomheder, udstillinger, butikker og undervisning. Særligt ønsker man, at skabe liv i området ved at skabe rum for nyopstartede innovationsvirksomheder.

NB! Kontorbyggeriets udvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 2. november 2017.

Holger Petersens Tekstilfabrik en af de få bevarede store tekstilfabrikker, der blev opført i København i 1880'erne. Fabrikken blev stiftet i 1868 på Store Kongensgade og udflyttet til Tagensvej i 1883. I 1885 blev der opført arbejderboliger samt fælleslokaler som spisesal, og børnehave. Produktionen blev indstillet i 1966 og fabriksbygningene rummer i dag en række kreative virksomheder.

Når Teknik- og Miljøudvalget har godkendt startredegørelsen, sætter Teknik- og Miljøforvaltningen planarbejdet i gang og foretager en screening af de miljømæssige konsekvenser for at vurdere, om der skal udarbejdes en miljørapport i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Forvaltningen forventer at forelægge forslag til lokalplan for Teknik- og Miljøudvalget i januar 2018, hvorefter lokalplanforslaget kan sendes i offentlig høring i 8 uger. Lokalplanen ventes endeligt vedtaget juni 2018.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS