Pladsen i vores boliger er blevet mindre trang med årene og vil fortsætte med at øges, viser analyse. Udviklingen skyldes især et stingende antal singlehusstande.

Selvom det er blevet moderne at leve mere simpelt og spare på ressourcerne, gælder det ikke vores for boliger, som vi gennem årene har fået mere og mere plads i. Siden 2019 er det gennemsnitlige areal per person i vores boliger steget med godt 1 kvm, viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Tendensen med mere plads i boligen har stået på i mange år, og den omfatter alle boligtyper.

- En kvm ekstra per person lyder ikke umiddelbart af meget, men når man sætter antallet af boliger og befolkningens størrelse i relief, bliver det til et betydeligt areal over årene, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Horsens: De store investeringer. Konferencen afholdes den 27. september 2023.

Det er i etageboligerne, at arealet per person er steget mest. I 2019 havde en person i gennemsnit 44,2 kvm at boltre sig på, mens det tal i 2023 er steget til 45,6 kvm.

- En af de væsentligste årsager til det stigende areal per person skyldes en anden samfundsudvikling, nemlig det stigende antal danske singlehusstande. Der er mangel på små lejligheder, og derfor ender mange enlige med at bo på mange flere kvm, end de måske har behov for, siger Thomas Hovgaard.

Han forventer, at udviklingen vil fortsætte de kommende år.

- Det ser ud til, at vi vil fortsætte med at øge det areal, vi har i vores boliger per person. Intet tyder nemlig indtil videre på, at det stigende antal singlehusstande vil stoppe, ligesom det heller ikke ligger i kortene, at specielt mange af de nye boliger, der vil blive opført de kommende mange år, vil være designet til en person. Det er stadig den klassiske husstand med 2 voksne og 2 børn, der er den primære målgruppe for nybyggeri, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne