Hospitalsgrunden skal blandt andet rumme 720 boliger, hvoraf 180 forventes at blive almene boliger.

Team Effekt er kåret som vinder af konkurrencen om udviklingen af Frederiksberg Hospital. Når hospitalsfunktionerne flytter ud ved udgangen af 2026 skal grunden og bygningerne på Frederiksberg Hospital omdannes til et nyt kvarter med i alt 141.000 kvm byggeri fordelt på 75.000 kvm boliger, 38.000 kvm offentlige funktioner, 15.000 kvm erhverv og 13.000 kvm til eksisterende formål.

Foruden Team Effekt, deltog Team Vandkunsten/SLA og Team Sleth i parallelopdraget.

– Det er 3 stærke og kvalificerede forslag, og vurderingsudvalget har været på en meget svær opgave. Men forslaget fra Team Effekt rammer helt i plet i forhold til visionen om at skabe et grønt og levende bykvarter for hele Frederiksberg. For mig er det afgørende, at vi får et blandet kvarter med plads til alle, uanset indkomst eller livssituation, udtaler Frederiksberg Kommunes borgmester Michael Vindfeldt (S).

Frederiksberg - projekter for 6 milliarder. Konferencen afholdes den 6. oktober 2022.

I anden halvdel af 2022 skal vinderteamet bearbejde og færdiggøre udviklingsplanen i samarbejde med Frederiksberg Kommune. Udviklingsplanen for Hospitalsgrunden forventes at blive vedtaget politisk i 2023.

– Bydelen vil stort set vil blive bilfri i fremtiden, asfalt erstattes med nye grønne områder og en ny park, Hospitalshaven, vil i fremtiden invitere hele byen indenfor, siger Tue Hesselberg Foged fra Team Effekt.

Der lægges fra politisk hold op til, at der vil blive stillet krav om 25 procent almene boliger på den gamle hospitalsgrund. Det forventes, at der skal bygges 720 boliger på hospitalsgrunden, hvoraf 180 boliger skal være almene, mens 70 boliger forventes opført som bo– eller byggefællesskaber i form af eksempelvis andelsboliger.

De 3 deltagende hold i parallelopdraget var:


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne