Magistraten i Aarhus har tiltrådt en anlægsbevilling på 61,4 millioner kr. til at modernisere og ombygge Tilst Skole og klubtilbud.

Aarhus Kommune gøre klar til 3. etape af ombygningen og renoveringen af Tilst Skole. Den samlede anlægsramme for projektet udgør 79,9 millioner kr. Den nye bevilling til etape 3 er på 61,4 millioner kr.

Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), glæder sig over, at visionen om et mere sammenhængende skole- og fritidsliv nu kan realiseres.

- Skole- og fritidsliv er det lokale omdrejningspunkt for hverdagslivet. Det er her, børn, unge og forældre søger hen. Med ombygning bliver Tilst Skole og klubtilbud det helt naturlige centrum for bydelen, og en fantastisk ramme for et stærkt fællesskab mellem skole, fritid og lokalmiljø, hvor man arbejder tæt sammen om at skabe de bedste betingelser for gode børn- og ungeliv. På den måde kommer ombygningen og moderniseringen til at bidrage til en sammenhængende kerne i bydelen med trygge mødesteder. Det har man har manglet i Tilst, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter. Konferencen afholdes den 22. maj 2024.

Moderniseringen og ombygningen består konkret af etablering af et nyt ankomstområde og forplads på Tilst Skole og en modernisering af skolens lokaler, så de fremadrettet er tidssvarende og understøtter god læring og en varieret skoledag.

Projektet indeholder desuden etablering af et lokalefælleskab mellem Tilst Skole, SFO og UngiAarhus, et nyt kreativt fagmiljø for håndværk og design samt modernisering af faglokaler til musik og natur og teknologi. Sideløbende vil legepladsen Langkær, som er en pædagogisk ledet legeplads, gennemgå en renovering.

Af hensyn til skolens almindelige drift, udføres modernisering og ombygningen i etaper. Moderniseringen forventes at stå klar i begyndelsen af 2027.


Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Afholdes 22. maj 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Radisson Blu…Radisson Blu Scandinavia Hotel, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C


Baggrund

Aarhus fortsætter sin rivende vækst med baggrund i en befolkningsstigning på ca. 5.000 om året.

Kommunen sigter mod et Aarhus med 450.000 indbyggere i 2050, hvilket er 115.000 flere end i dag.

Der er ca. 190.000 arbejdspladser i Aarhus Kommune, og…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS