Skala Architecture har i samarbejde med Dansk Boligbyg og Artelia vundetkonkurrencen om et nyt børnehus i Holbæk.

På Munkholmvej i Holbæk skal der bygges en ny institution med plads til 96 børnehavebørn og 56 vuggestuebørn samt 32 børn i dagpleje og 50 voksne. Bygningen skal opføres i 2 etager, og projektet skal DGNB-certificeres til guld. Den nye daginstitution, der har en anlægssum på 55,3 millioner kr. forventes klar til brug i juli 2025.

Holbæk Kommune er bygherre, mens Dansk Boligbyg er entreprenør. Skala Architecture har tegnet projektet Artelia som ingeniør.

‒ Vi er meget glade for at blive udpeget til at tegne børnehuset, der taler direkte ind i vores kompetencer inden for leg og læring, siger Julie Ankjær, kreativ chef hos Skala Architecture.

‒ Intentionen er at skabe én sammenhængende institution med flere små enheder, der som fleksible læringsmiljøer udfordrer og udvikler både børn og voksne. De veldefinerede afdelinger skal skabe tryghed og nærvær med synlige voksne, hvor en bevidst bearbejdning af indretningen vil inspirere til leg og læring, uddyber hun.

Milliardinvesteringer i nye skoler. Konferencen afholdes den 16. november 2023.

Skalas kompetencer og store erfaring med at bygge til leg- og læringsmiljøer er ifølge bygherrerådgiver Anders Køhler-Johansen, partner og arkitekt hos Arkiplus, også årsag til, at Skala er valgt til opgaven.

‒ Vindertilbuddet, hvor Skala Architecture deltog som arkitekter og landskabsarkitekter, udmærkede sig ved på næsten alle punkter at imødekomme brugernes ønsker og samtidig have høj arkitektonisk kvalitet både ude og inde.

For at opnå en bæredygtig ramme både inde og ude har arkitekterne blandt andet fokuseret på optimal arealudnyttelse, multifunktionelle rum og landskabelig biodiversitet. På den måde understøtter de sammenhængen mellem inde og ude for at motivere til bevægelse på alle planer.

Indvendigt bliver børnehuset indrettet med grupperum med forskellige typer af vinduer placeret i børnehøjde. Fællesrummene skal åbne sig op mod udearealerne, så naturen og landskabet bliver trukket ind i bygningen.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032