Milliardinvesteringer i nye skoler

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Planer, tendenser og udfordringer på skoleområdet mod 2030

Frem mod 2030 er der et stort behov for at sikre skoler og dagtilbud til børnene i Københavns kommune. Hvilke planer har man for de kommende år? Hvad skal der bygges og renoveres? Hvordan er trivslen på de københavnske skoler? Hvilke udfordringer og tendenser ser man med fremtidigt skolebyggeri?

 

Mette Kilde Corfitsen , Byggeri København

10.00 Nyt koncept for indretning af læringsmiljøer

Arkitektvirksomheden Christensen & Co, CCO Arkitekter, har udviklet et helt nyt koncept for indretning af læringsmiljøer. Med Rumvejledning, som onceptet hedder får skoler ikke bare gentænkt deres indretning, men fastholder et kontinuerligt fokus på de fysiske rammer, hvor indretningen løbende fintunes og tilrettelægges i overensstemmelse med lærere og elevers erfaringer og behov.

 

Ditte Rode , CCO, Christensen & Co Arkiteker

10.25 Ny vejledning for indeklima i skoler

Et sundt indeklima er alfa og omega for at opfylde skolernes fornemmeste funktion – at give skolebørn de bedste betingelser for indlæring. Ny branchevejledning er et konkret værktøj til et sundt indeklima i skolerne, og kan bruges både til nybyggeri og renovering. Branchevejledningen er udarbejdet af MOE, NIRAS og Teknologisk Institut og er finansieret af Realdania. Branchevejledning for indeklima i skoler er relevant både for dig som bygherre, rådgiver og beslutningstagere på det politiske niveau.

Peter Noyé , Ekspertisechef og teamchef, Indeklima og energi, Niras

10.50 Kaffepause
11.20 Renovering: Byg videre på de eksisterende skoler

Behøver vi altid at rive de gammeldags skoler ned for at opnå tidssvarende læringsmiljøer? Ganske vist skal den moderne skole rumme elevernes forskelligheder, men det kræver mere end nye bygninger med åbne læringsmiljøer. Når vi transformerer skolen, skal vi forstå at bygge videre på den enkelte skoles kultur og arkitektur.

Peter Johansson Jørgensen , Arkitekt, Partner, DGNB Konsulent, Dall & Lindhardsen

11.45 Sundby Skole vinder WAF Award 2022

Sundby Skole har vundet World Architecture Festival, WAF Award 2022 Den svanemærkede skole blev udpeget af i kategorien Education. Dermed modtager skolen, der er tegnet af Henning Larsen og Skala Arkitekter i samarbejde med BO-HUS, ETN Arkitekter, Autens og MOE Rådgivende Ingeniører, en pris for sit design, der udmærker sig ved sin cirkulære form og integration i landskabet.

Eva Ravnborg , Country Market Director, Partner , Henning Larsen Arkitekter

12.10 Kommende projekt: Skolen i Jernbanebyen

Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Bla.a skal der opføres en nye skole til at betjene det nye kvarter. Sleth er rådgivere for kommunen i projektet.

Lars Jensen , Team Leader, Sleth

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Skolerne skal have plads til den moderne læring, hvor arbejdsmiljø og motivation er i fokus og hvor læringsrum, indretning og indeklima har indflydelse på, hvordan de nye skoler bygges. Den arkitektoniske udformning har stor betydning for de fysiske muligheder og det mentale læringsmiljø. Men det er også vigtigt, at brugerne formår at inkorporere det rumlige design i pædagogik og undervisning, da forskellige typer rammer for undervisningen kræver forskellige typer didaktisk planlægning af undervisningen.

Hvilke erfaringer har man opnået gennem de seneste år? Virker de nye tiltag/principper man har bygget ud fra på de enkelte skoler? Kan man måle at der er større trivsel i de nybyggede og renoverede skoler? Hvad virker og hvad virker ikke? Hvordan skaber man gode og moderne undervisningsmiljøer? Hvordan ser det optimale forhold mellem rum og læring ud i lyset af de seneste års erfaringer?

København vokser med ca. 10.000 indbyggere hvert år og med de nye boligområder der er opført i flere af Københavns bydele, er det også strømmet til med nye beboere i en hastighed, der har gjort det svært for kommunen at følge med. Den store befolkningstilvækst har skabt et massivt behov for flere pladser på kommunens skoler og flere af de eksisterende skoler trænger til fornyelse. Frem mod 2030 er der derfor behov for at investere omkring 10 milliarder kr. for at sikre skoler og dagtilbud til de mange nye børn i kommunen.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 16. november 2023
Klokken 09.00 - 12.40
: DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 NordhavnDeltagere

Adapteo A/S

Annette Laursen

AFRY ÅF Buildings Denmark P/S

Karl Henrik Elkjær

Byggeri København

Mette Kilde Corfitsen

Christensen & Co Arkiteker

Ditte Rode

Dall & Lindhardsen

Peter Johansson Jørgensen

Dampa

Lone Rold
Michael Nykjær

Fagerhult A/S

Steen Jørgensen
Jeannett Kristjansson

Friis & Moltke

Berith Skinhøj Pedersen
Thomas Ushus
Thomas Ruus

Henning Larsen Arkitekter

Eva Ravnborg

in_situ arkitekter maa

Peter Gatys Wahlberg

Kjaer & Richter

Liv Bach Henriksen
Thea Asboe Mikkelsen

NCC Danmark A/S

Christian Jensen

Niras

Peter Noyé

Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma

Mads Koch

Pluskontoret Arkitekter

Anne Tornvig

Sleth

Lars Jensen

Aabenraa Kommune, Børn- og Kulturforvaltningen

Kim Hovmand Larsen

Andre konferencer

Tilmeld dig her