Der blev i fredag den 10. november 2023 holdt rejsegilde for et nyt svanemærket børnehus i Gladsaxe, som får idrætsprofil.

Gladsaxe markerede i fredags rejsegilde for endnu et svanemærket børnehus, der ligger i en grøn oase ved Idrætsanlæggene. Børnehuset får idrætsprofil og er tegnet med afsæt i selve placeringen.

- Det nye børnehus kommer til at ligge i flotte, grønne omgivelser med rigtig gode muligheder for bevægelse for alle børnene. Jeg glæder mig samtidig over, at byggeriet er både svanemærket og har fokus på genanvendelse af materialer. Børnehuset er vores syvende svanemærkede børnehus, og det er skønt at se frem til, at vores børn og medarbejdere får så inspirerende og bæredygtige rammer at udfolde sig i, siger borgmester Trine Græse (S).

Milliardinvesteringer i nye skoler. Konferencen afholdes den 16. november 2023.

Oprindelig har der på området, hvor det nye børnehus ligger, været et friluftsbassin, som blev bygget tilbage i 1967. Bassinet var i funktion frem til slut 80’erne, hvor det blev lukket, da der var store utætheder i bassinet.

Selve bassinet er i forbindelse med byggeriet af børnehuset blevet saneret og nedrevet. Betonen fra bassinet er blevet knust og er nu en del af bærelaget for nye tilkørselsveje til Gladsaxes nye genbrugsplads. Dele af selve bassinhullet bliver desuden genanvendt til teknik- og depotkælder i det nye børnehus.

Holdet, der sammen med Ejendomscenteret og Børne- og Kulturforvaltningen, har udformet det nye børnehus er hovedentreprenør Ason, Bjerg Arkitektur, ingeniører fra Frandsen & Søndergaard og landskabsarkitekterne fra By + Land.

Børnehusets samlede areal er 1.360 kvm, og udearealer med legeplads og omkringliggende arealer på 3.000 kvm. Det ventes at står klar til brug i foråret 2024.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.