Tusindvis af boligejere skal udskifte deres olie- eller gasfyr med et grønnere alternativ, hvis Danmarks strategi om at frigøre sig fra russisk gas og olie skal lykkes. Realkreditinstitutterne skal hjælpe til.

Mange danske hjem opvarmes i dag med gas eller olie. Af dem vil nogle have mulighed for at blive tilsluttet fjernvarmenettet. Resten vil regeringen – i samarbejde med penge– og realkreditinstitutter – hjælpe med at skifte fra olie- eller gasfyr til en grøn varmekilde, hvor det er økonomisk forsvarligt. Det er et vigtigt bidrag til Danmarks strategi om at være uafhængig af russisk gas hurtigst muligt og accelerere den grønne omstilling af danskernes boliger.

- Finans Danmark vil gerne kvittere for, at regeringen har taget positivt imod penge- og realkreditinstitutternes tilbud om at bidrage til at løse en højaktuel og yderst vigtig samfundsopgave med at sikre, at Danmark bliver uafhængig af russisk olie og gas. Vi står klar til at hjælpe og rådgive de tusindvis af kunder, der i dag har olie -eller gasfyr, og som skal over på en ny grøn varmekilde, siger Carsten Egeriis, administrerende direktør i Danske Bank og formand for Finans Danmark.

Træ til etagebyggeri og rækkehuse - nyeste udvikling i træbyggeri. Konferencen afholdes den 3. maj 2022.

De danske penge- og realkreditinstitutter har i årevis haft et strategisk fokus på at understøtte den bæredygtige omstilling ved at sikre de rette produkter og kvalificeret rådgivning til kunderne.

- Vi har haft tusindvis af samtaler med vores kunder om energiforbedring af deres bolig – til gavn for både klima, varmeregningen og den enkelte boligejer. Vi ser frem til en yderligere drøftelse med regeringen om, hvordan vores erfaring og rådgivning kan spille en endnu større rolle i den nuværende situation, siger Carsten Tirsbæk Madsen, administrerende direktør i Jyske Realkredit og formand for Realkreditrådet, som er en del af Finans Danmark.

I regeringens udspil lægges der op til, at det skal være billigt at optage lån til at udskifte olie-og gasfyr, og at tinglysningsafgiften på disse lån fjernes i en periode. Derudover ønsker regeringen at indgå et partnerskab med Finans Danmark med henblik på at fjerne gebyrbetalingen for at oprette lånene. Finans Danmark er positiv og ser frem til drøftelserne om, hvordan partnerskabet kan realiseres.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS