Professionelle bygherrer kan nu søge om 5 millioner kr. i støtte fra Realdania til at afprøve den nye bæredygtighedsklasse, som den 29. maj blev lanceret af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Indtil ordningen bliver et krav i bygningsreglementet, vil der over de kommende 2 år være en afprøvningsperiode, hvor bygherrer kan tilmelde projekter til en ”casebank”, som hele branchen derefter kan lære af.

De udgifter, der er forbundet med at være case – herunder analyser, rådgivning og dokumentation – vil Realdania med den nye pulje gerne løfte for 20-25 bygherrer fra både den almene, offentlige og private sektor.

- En stor del af Realdanias COVID-19-indsats har netop fokus på at styrke det bæredygtige byggeri oven på coronakrisen. Derfor ser vi en oplagt mulighed i at støtte op om afprøvningen af den frivillige bæredygtighedsklasse, så vi – sammen med byggebranchen – kan bidrage til at skubbe på den grønne omstilling i byggeriet, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Puljen til afprøvning af den frivillige bæredygtighedsklasse er en del af Realdanias samlede COVID-19-indsats på i alt 175 millioner kr. De 115 millioner kr. er målrettet en bæredygtig udvikling i byggeriet i kølvandet på coronakrisen, mens resten af indsatsen er hjælp til tidligere støttede projekter, der er udfordret af krisen.

Ansøgningsfristen er den 10. august 2020, og alle ansøgninger forventes færdigbehandlet i begyndelsen af september 2020.

Den frivillige bæredygtighedsklasse (FBK) i Bygningsreglementet skal fremme bæredygtigt byggeri i Danmark. Målet er, at den frivillige bæredygtighedsklasse bliver obligatorisk i Bygningsreglementet i 2023.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032