Raundahl & Moesby skal for Core Property Management’s seneste fond Core Bolig XI og Proximus/SDR opføre et 13.000 kvm stort bolig- og erhvervsbyggeri i den centrale del af Roskilde.

Raundahl & Moesby skal bygge 13.000 kvm midt i Roskilde. Byggeriet skal rumme 131 lejelejligheder og 2 erhvervslejemål, herunder en dagligvarebutik på 1.200 kvm samt en parkeringskælder. På området nedrives en ældre Fakta-butik og to nedslidte daginstitutioner. Institutionerne er flyttet til nye, moderne rammer, og dagligvarebutikken etableres i det nye byggeri.

Boligerne skal svanemærkes, og der er derfor særligt fokus på indeklima. Der vælges klimavenlige materialer som certificeret træ og materialer med lav afgasning, ligesom der er fokus på dagslysforhold og energiforbrug.

- At vores byggeri bliver svanemærket, betyder, at der både er krav til materialer, byggeproces, brugsfasen, håndtering af affald og recirkulering af byggematerialer. Svanemærkningen skaber både et bedre valg for miljøet, klimaet og ikke mindst beboerne, siger projektudviklingsdirektør hos Raundahl & Moesby, Morten Jensen.

Konference: Køge: De store projekter

Som led i etableringen af flere udendørs opholdsarealer, som blandt andet minimerer støjbelastningen, opføres der flere orangerier og anlægges bløde opholdsarealer med græsser, planter og bede, både i terræn, på taghaver og på tagene.

Opholdsarealerne skal ud over den støjdæmpende effekt give de kommende beboere mulighed for at skabe fællesskaber og samvær samt forlænge perioden for udeophold betragteligt.

Raundahl & Moesby har videreudviklet projektet sammen med grundsælger, Proximus/SDR og solgt boligprojektet til Core Bolig XI. Grundsælger beholder erhvervsarealerne og forestår udlejning af disse, når byggeriet er klar i slutningen af 2025.

Raundahl & Moesby har over en årrække opført flere byggerier for fonde administreret af Core Property Management.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS