Blandt de nyeste lejere i Vibenshuset i den tidligere Galle & Jessen-fabrik på Østerbro er rådgivningsvirksomheden Ballisager, som blandt andet skal drive kursuscenter for ledige akademikere. Kontorhuset i den ombyggede chokoladefabrik nåede i 2017 op på 700 arbejdspladser ifølge mæglerfirmaet Lintrup & Norgart.

Vibenshuset på Østerbro fortsætter med at tiltrække lejere, og blandt de nyest tilkomne i den tidligere Galle & Jessen-chokoladefabrik er rådgivningsvirksomheden Ballisager, som netop har flyttet sin københavnske afdeling med omkring 20 ansatte fra Vesterbro hertil. De har fået mere plads – og har vundet et udbud fra Københavns Kommune om at rådgive ledige akademikere de næste 4 år.

- Derfor skulle vi bruge andre rammer, og vi ville samtidig gerne have pænere og lysere lokaler. I Vibenshuset kunne vi skræddersy lokalerne til vores behov. De fleste steder har storrumskontorer, men det passer ikke til os. Vi har både brug for lokaler til store informationsmøder, for rum til holdundervisning og for mindre lokaler til individuel rådgivning og sparring. Jeg kan også godt lide den vibe eller atmosfære, huset har; her summer af liv og aktivitet, fortæller Morten Ballisager.

NB! Udlejning af kontorejendomme og kontorhoteller. Afholdes d. 5. april 2018.

Han grundlagde virksomheden i Aarhus i 2008. I dag har Ballisager 80 ansatte, 12 afdelinger over hele landet og speciale i rekruttering, karriererådgivning og outplacement, altså rådgivning af opsagte medarbejdere.

Morten Ballisager skønner, at der på årsbasis vil komme over 2.000 ledige akademikere til rådgivning og undervisning i den gamle chokoladefabrik. Antallet afhænger fx af, hvilke moduler de ledige og jobcentret vælger. Og så spiller konjunkturerne og beskæftigelsen selvfølgelig ind, men Morten Ballisager venter et større rykind omkring 1. februar 2018, når mange afslutter deres studier.

Ballisager har fået etableret en særlig indgang for kursisterne – den ligger ud mod Samsøgade, mens hovedindgangen ligger ud til Jagtvej, lige over for den kommende Vibenshus Runddel Metrostation.

- Nogenlunde samtidig med Ballisager har vi indgået lejeaftaler med 2 it-firmaer og EGN Netværk Danmark. Dermed er Vibenshuset på kun lige knap 2 år kommet op på 21 lejere med 650-750 ansatte. Af de 24.000 kvm mangler vi kun at få udlejet cirka 5.500 kvm, og vi er i dialog med flere interesserede virksomheder, siger Lars Westall, associeret partner i mæglerfirmaet Lintrup & Norgart.

NB! Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 24. maj 2018.

For nogle år siden overtog Topdanmark ejendommen med byggeri fra 2001 og fabriksbygninger helt tilbage fra 1884. Dengang flyttede Galle & Jessen produktionen af blandt andet chokoladefrøer ud fra Indre by. De næste cirka 100 år blev der fremstillet lækkerier på Vibenshus Runddel, mens det i dag foregår på Toms Fabrikker i Ballerup. Dele af komplekset blev revet ned, og i en årrække lå Mærsk Data/IBM på adressen.

De seneste år har Topdanmark forandret ejendommen til et topmoderne kontorhus med en række fælles faciliteter: Personalerestaurant, reception, kaffebar, fitness, auditorium, konferencecenter, mødelokaler, mange parkeringspladser og jævnlige netværksarrangementer.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS