Nordjyske Calum står bag projekt med 200 boliger i Hørsholm, men det forsinkes af, at Planklagenævnet pludseligt har fordoblet sin sagsbehandlingstid til 12 måneder.

Lokalplanen for PH Park i Hørsholm blev ifølge SN.dk vedtaget i oktober 2019, men umiddelbart efter klagede modtog Planklagenævnet en klage over lokalplanen. Planklagenævnet har først 6 måneder snere meddelt, at klagesagen ikke får opsættende virkning.

Ifølge Ole Stilling, By- og erhvervsdirektør i Hørsholm Kommune, meddeler Planklagenævnet samtidig, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid nu er fordoblet fra 6 til 12 måneder. Og tiden tæller først, når sagsbehandlingen indledes - ikke når klagen modtages, skriver SN.dk.

Samtidig har Calum, der har købt 3 af PH Park-projekterne fra udbudsvinder Nikolaj Duckert, meddelt, at de først forventer at kunne have rådgivere og projektering klar samt opføre byggeriet i en tidshorisont på mellem 18 og 24 måneder efter Planklagenævnets afgørelse, ligesom de har gjort købsaftalen betinget af, at lokalplanen er upåklaget.

Hillerød: De store projekter. Konferencen afholdes d. 27. oktober 2020.

- Det er klart, at det ikke fremmer tempoet, men vi forhandler allerede på livet løs, og jeg kan da ikke forestille mig, at vi ikke også gennemfører det. Vores plan er jo at bygge - og den appetit har vi stadig, Jakob Axel Nielsen, direktør for nordjyske Calum, ifølge SN.dk.

Calum skal efter planen opføre 204 boliger med et samlet areal på 21.000 kvm fordelt på de 3 parceller. Boligerne bliver mellem 55 og 165 kvm store.

Straks efter Planklagenævnet meldte ud, at der ikke gives opsættende virkning, har Grundejerforeningen Hørsholm Gårdhuse ved formand Jens Chr. Sørensen dog sendt en parallelklage af sted om procesfejl i den screening, der er foretaget af lokalplanens miljøpåvirkning, skriver SN.dk.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.