I alt rummer projektet godt 56.000 kvm byggeret, som med tiden vil munde ud i alt 600 boliger. PKA’s nye boligområde udgør 17.000 kvm og rummer i alt 198 boliger i en række karreer, foruden en parkeringskælder.

Fredag den 24. november 2023 indbød bygherre PKA og udvikler og totalentreprenør Nordstern på Herning+ til rejsegilde for at fejre håndværkernes arbejde på de 3 første byggefelter, der i alt kommer til at tælle i alt 198 svanemærkede boliger.

- Boligerne, vi opfører for PKA, skal svanemærkes, hvilket kræver en konstant opmærksomhed på brug af materialer og arbejdsgange. Det har derfor været en stor fordel for os at opføre byggerierne på denne måde, hvor de samme håndværkere kan udføre de samme opgaver på de forskellige bygninger og derved medtage deres erfaring, siger projektchef Kasper Ørskov Hede Jensen, Nordstern.

Bofællesskaber for seniorerne. Konferencen afholdes den 21. marts 2024.

Samtlige boliger på PKA’s kommende boligområde bliver certificeret med Svanemærket.

Nordstern erhvervede grunden i 2018 og har siden udviklet og opført byggeri på grunden. Det kommende byområde har fået navnet Herning+, blandt andet fordi den arkitektoniske opbygning af området fremstår som et plus set fra luften.

Samtlige af PKA’s 198 boliger står klar i 2025. I alt bliver der bygget 600 boliger i området, hvor der etableres et lignende antal parkeringspladser.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032