Det netop lancerede forsvarsudspil fra regeringen, betyder investeringer for 143 milliarder kr. i de kommende år. Blandt andet skal der bruges penge på tidssvarende bygninger, som kan skabe bedre rammer for de værnepligtige.

Regeringen vil med et nyt udspil afsætte 143 milliarder kr. til investeringer i Forsvaret. Forsikrings- og pensionsbranchen opfordrer til et tæt samarbejde mellem Forsvaret, virksomheder og pensionsselskaber om at løse opgaven, hvor der blandt andet skal investeres 27 milliarder kr. i Forsvarets materiel, bygninger, IT og personel.

- Det rent militære er selvfølgelig alene et anliggende for Forsvaret. Men der er mange støttefunktioner, som skal være på plads for at det militære kan fungere. Her kan og vil vores branche gerne spille en rolle. Derfor håber vi, at politikerne vil satse på partnerskaber med omverdenen og gøre det til en integreret del af forligene om Forsvarets fremtid, siger Kent Damsgaard, administrerende direktør i Forsikring & Pension (F&P).

Konference: Udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger

Et af de områder, hvor private investorer kan bidrage, er Forsvarets bygninger. Der skal investeres massivt både i nye bygninger og renovering af eksisterende bygninger.

- Regeringen lægger op til at øge antallet af værnepligtige. Det kræver kaserner, øvelsesterræner osv. Samtidig fremgår det af udspillet, at der skal rettes op på et stort vedligeholdelsesefterslæb på de eksisterende bygninger. Bygningsdelen i sig selv kommer derfor til at kræve store investeringer. Ikke mindst bliver det en særdeles krævende opgave at styre byggeprojekterne, undgå budgetoverskridelser og rekruttere de fornødne medarbejdere, siger Kent Damsgaard.

Pensionsbranchen har masser af erfaring med ejendomsinvesteringer. 200 milliarder kr. i ejendomme alene i Danmark. Ved at overlade denne del til pensionsselskaber vil Forsvaret kunne fokusere på det rent militære, og man vil få budgetsikkerhed og undgå rekrutteringsudfordringer.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS