En kontorejendom på 3.300 kvm midt i Vejle skifter hænder. Køber vil renovere ejendommen og selv flytte ind.

DGI har for 38 millioner kr. købt Havneparken 14 A-C midt i Vejle af PFA. Handlen er netop blevet tinglyst.

Bygningen har et samlet etageareal på 3.307 kvm, hvoraf kælderen udgør 716 kvm. Udover kontorfaciliteter rummer bygningen flere mødelokaler og et auditorium med cirka 100 siddepladser samt kantine med eget køkken, tagterrasse og parkeringspladser.

Colliers afdeling i Vejle har formidlet salget af ejendommen. Inden 2026 kommer den til at udgøre DGIs nye landskontor, idet organisationen flytter fra Vingsted.

– Vi er rigtig glade for, at der nu er en afklaring omkring flytningen af DGI’s landskontor, ikke mindst for DGI’s medarbejdere, der kan se frem til gode og tidssvarende forhold med flere mødelokaler og fleksible indretningsmuligheder. Og så har bygningen en meget central placering i Vejle tæt på offentlig transport, hvilket er vigtigt for os, udtaler Søren Hjørlund, der er direktør for stabsfunktionerne i DGI.

DGI har gennem noget tid arbejdet for en flytning af landskontoret, der aktuelt er fordelt på 2 forskellige lokationer i Vingsted vest for Vejle. I december 2022 blev DGI’s 2.800 kvm store bygning på Vingsted Skovvej 1 solgt til naboen, Vingsted Hotel & Konferencecenter for 15,5 millioner kr. og med virkning fra den 1. januar 2023.

Esbjerg: Byudvikling for 20 milliarder kr. Konferencen afholdes den 7. maj 2024.

DGI har siden boet til leje i bygningen, og lejemålet kan fortsætte, indtil DGI skal flytte.

Den bygning, DGI nu har købt, ligger lige ved Vejle Station i det område, som tidligere blev anvendt af slagteriet Tulip. En del af bygningen er opført i 1940 og har været administration for Tulip. Bygningen blev bygget om i 2002, hvor der også kom en tilbygning.

DGI overtog formelt bygningen den 1. januar 2024. Landskontoret ventes dog først at flytte til den nye lokation i slutningen af 2025. Det skyldes, at der er lejere i bygningen, og der venter en del ombygninger og renovering, inden DGI’s medarbejdere kan flytte ind.

– Bygningen skal renoveres både inde og ude, så vi kan udnytte pladsen optimalt til gavn for medarbejderne. Der skal blandt andet sættes nye vinduer ind, en elevator skal flyttes, og der skal foretages en række andre forbedringer. Vi forventer, renoveringen er færdig, så vi kan flytte ind senest ved årsskiftet til 2026, siger Søren Hjørlund.

DGI har tidligere deltaget i et udbud fra Vejle Kommune om at bygge et nyt landskontor i området omkring Vejle Bibliotek og DGI Huset. Men i december meddelte DGI Vejle Kommune, at man trak sig for udbuddet, blandt andet på grund af, at stigende byggepriser gjorde et nybyggeri for dyrt.


Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Afholdes 22. maj 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Radisson Blu…Radisson Blu Scandinavia Hotel, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C


Baggrund

Aarhus fortsætter sin rivende vækst med baggrund i en befolkningsstigning på ca. 5.000 om året.

Kommunen sigter mod et Aarhus med 450.000 indbyggere i 2050, hvilket er 115.000 flere end i dag.

Der er ca. 190.000 arbejdspladser i Aarhus Kommune, og…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS