Corem har solgt 2 kontorejendomme i København for 2,5 milliarder kr., og køberen melder sig nu på banen.

I en handel, som meget vel kan vise sig at blive den største ejendomshandel i Danmark i 2023, har AP Ejendomme af svenske Corem købt kontorejendommene Codanhus og Kammeradvokatens domicil på Kalvebod Brygge 32. Det oplyser AP Pensions datterselskab nu.

AP Ejendomme har gennem de seneste år udviklet flere store nye kontordomiciler i København, specielt i Københavns Nordhavn, hvor AP Ejendomme har opført en kontorejendom på Trælastholmen, udlejet til EIFO, Danmarks Eksport- og Investeringsfond, samt advokatfirmaet Accura. Ligesom AP Ejendomme er i gang med byggeriet af det nye domicil til Nykredit og AP Pension på Svanemølleholm i Nordhavn. Et kontorbyggeri på mere end 70.000 kvm. AP Pension solgte i 2022 50 procent af dette projekt til en tysk pensionskasse.

- Med købet af Codanhus og Kammeradvokatens domicil har vi nu tilføjet 2 yderst attraktive kontorejendomme i København til vores portefølje. Vi er glade for at have fået muligheden for at supplere vores portefølje af store, moderne og eksklusive kontorejendomme i København med disse 2 attraktive ejendomme, som vil give os et særdeles konkurrencedygtigt afkast og en meget høj lejesikkerhed, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, der med købet samtidig ser en ny udvikling i ejendomsmarkedet.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes den 5. marts 2024.

- Handlen mellem AP Ejendomme og Corem viser, at markedet har korrigeret sig så meget, at købere og sælgere har fundet hinanden igen et sted, hvor værdiansættelserne giver værdi for begge parter. Købene af de 2 kontorejendomme er en rigtig god tilføjelse til vores i forvejen aktive ejendomsportefølje. Vi vurderer hele tiden, hvordan vi kan optimere vores ejendomsportefølje bedst muligt, og vi er sikre på, at købene af de 2 ejendomme vil passe godt sammen med vores øvrige portefølje. Dermed er det for os den helt rigtige investeringsbeslutning, vi har taget med disse køb, fortæller Peter Olsson.

AP Ejendomme er i transaktionen blevet rådgivet af Colliers, Kammeradvokaten, Bruun & Hjejle, Deloitte og Bytoft Consulting, mens Corem var rådgivet af CBRE, Kromann Reumert og Breinholt Consulting.

- Vi er stolte af at have medvirket til denne transaktion, som viser, at kapitalstærke og beslutningskraftige købere i usikre tider med lav aktivitet har mulighed for at foretage meget attraktive investeringer. Der er grund til at takke alle involverede for en hurtig, smidig og meget konstruktiv salgsproces, siger Peter Winther, Executive Director fra Colliers.

Codanhus har inden for de senere år har gennemgået en omfattende renovering og er i dag en fuldt udlejet flerbrugerejendom med fællesfaciliteter, oplyser AP Ejendomme.


Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Afholdes 31. oktober 2024

Klokken 09.00 - 12.40

DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn


Kursusbeskrivelse

I juni 2020 kom der nye brandændringer i Bygnignsreglementet. Kurset giver dig den fornødne gennemgang af brandkravene i Bygningsreglementet med alle de nye ændringer i 2019 og 2020. De brandtekniske krav i byggeri kan være komplekse og svært tilgængelige.…

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS