Byrådet i Aarhus skulle onsdag den 26. april 2017 endeligt tage stilling til den lokalplan, der skal gøre det muligt at omdanne Psykiatrisk Hospital i Risskov til Bindesbøll-byen med 128.700 kvm byggeri, hvoraf 41.700 kvm er omdannelse af eksisterende ejendomme.

Den endelige vedtagelse af lokalplanen for det 323.000 kvm store område, hvor der efter planen skal etableres mellem 1.050 og 1.200 boliger, lader vente på sig. Sagen var på byrådets dagsorden den 26. april 2017, men den endte med at blive sendt tilbage til behandling i Teknik- og Miljøudvalget.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Afholdes d. 14. juni 2017.

Forud for den beslutning var den en lang debat, som primært gik på, om der er justeret tilstrækkeligt.

- Jeg synes, at det er et rigtigt godt lokalplanforslag, vi står med. Det kommer til at give en kæmpe kvalitet i området. Vi får en stor, offentlig tilgængelig park, vi får legepladser, som bliver offentligt tilgængelige, vi får mulighed for cafédrift til gavn for lokalområdet. Vi får forskellige boligtyper, vi får almene boliger, der er til at betale, sagde teknik- og miljørådmand, Kristian Würtz.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Afholdes d. 31. oktober 2017.

- I den første lokalplan benyttede vi os af det nye redskab i planloven til at sikre os almene boliger, og alt i alt står vi med et godt produkt ud fra en lokaldemokratisk betragtning, fordi der var et bredt flertal i teknisk udvalg, hvilket forslag vi skulle lægge frem.

Det er AAB, KPC, Arkitema og investorerne PKA og Lærernes Pension, der står bag den nye bydel, hvor der skal opføres boliger for 3 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne