Nykredit har solgt ejendommene Glaskuben og Krystallen til Dades med virkning fra 1. december 2016. Som en del af salgsaftalen skal Nykredit fortsætte som lejer i minimum 5,5 år.

Tidligere på året satte Nykredit sine hovedsæde-bygninger på Kalvebod Brygge, Glaskuben og Krystallen, samt selskabets lokaler på Anker Heegaardsgade og Otto Mønsteds Plads til salg. Nu har Dades købt 2 af ejendommene for 1,5 milliarder kr. og styrker med investeringen sin position på ejendomsmarkedet.

- Vi er glade for at have fået muligheden for at købe Nykredits attraktive ejendomme, som passer særdeles godt i Dades’ ejendomsportefølje. Begge ejendomme er opført i en meget høj kvalitet og har en fantastisk beliggenhed på Kalvebod Brygge, som er et område, der vil være under forsat positiv udvikling de kommende år, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, administrerende direktør i Dades.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Seminaret afholdes d. 7. marts 2017.

- Investeringen er ligeledes i tråd med den fastlagte investeringsstrategi i Dades-koncernen, som er rettet mod større erhvervsejendomme, butikscentre og nyere boligudlejningsejendomme, fortsætter han.

Nykredit forbliver lejer. Som en del af salgsaftalen skal Nykredit fortsætte som lejer i minimum 5,5 år. Såfremt Nykredit vælger at fraflytte efter 5,5 år regnet fra den 1. december 2016, vil købesummen blive reguleret ned til 1,4 milliarder kr. som kompensation for tidlig fraflytning. Nykredits 3. bygning på Otto Mønsteds Plads er ikke med i handelen.

Nykredit er i gang med at nedlægge 240 stillinger, og salget af bygningerne og de varslede afskedigelser er ifølge koncernchef i selskabet, Michael Rasmussen, seneste skridt på vejen mod et mere effektivt Nykredit.

- Tiden er ikke til, at vi skal eje dyre kvm i centrum af København. Prisen for bygningerne giver en regnskabsmæssig indtægt før skat på cirka 400 millioner kr., der indregnes i 4. kvartal i år, siger Michael Rasmussen.

Han slår samtidig fast, at salget af Glaskuben og Krystallen ikke ændrer på, at ejendommen på Anker Heegaards Gade/Otto Mønsteds Plads ved Kalvebod Brygge fortsat er til salg.

Denne artikel er opdateret den 10. november 2016, klokken 9.03 med kommentarer fra koncernchef i Nykredit, Michael Rasmussen.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked