Pensionskasses nybyggede kontorhus på 12.500 kvm er helt udlejet ved åbningen, lyder det fra erhvervsmægler.

Kontorarealerne i den netop færdigbyggede ejendom Marmorvej 2-8 på Nordhavn i København er fuldt udlejede. Det oplyser erhvervsmægleren CPH Erhverv og PensionDanmark, som både står bag byggeriet og nabobygningen med hovedkontoret for rederiet DFDS.

Ejendommens kontorareal på 11.000 kvm med plads til 550 ansatte er fordelt på 4 lejere. Nilfisk og it-virksomheden SAP Danmark er netop rykket ind i den 6 etager høje bygning, og håndværkere er aktuelt ved at gøre klar dels fonden Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping. Desuden gøres der klar til en foreløbig unavngiven lejer.

- Den nye bygning på Marmorvej udgør en investering i størrelsesordenen 400 millioner kr., så vi er meget glade for at kunne indvie ejendommen med fuld udlejning af kontorarealerne, og vi har været meget tilfredse med samarbejdet med CPH Erhverv. Vi investerer langsigtet og strategisk for at skabe værdi til vores pensionskunder, og vi har en beskeden tomgang omkring halvanden procent i vores portefølje af kontorejendomme, siger ejendomsdirektør Marius Møller fra PensionDanmark.

Pensionskassen har omkring 815.000 medlemmer eller opsparere, blandt andet inden for byggeri og industri samt i den offentlige sektor. Ved udgangen af 1. halvår udgjorde PensionDanmarks samlede investeringer 320 milliarder kr., hvoraf omkring 28 milliarder kr. var investeret i danske mursten og 3 milliarder kr. i udenlandske ejendomme.

Byudvikling på havne - nye projekter og indfaldsvinkler. Konferencen afholdes den 11. januar 2024.

- Vi har gennem flere år samarbejdet med PensionDanmark, og vi er stolte over, at alle lejere til kontorarealerne på Marmorvej 2-8 allerede er på plads, selv om hovedstaden har omkring 400.000 ledige kontor-kvm. Byggeriet blev sat i gang uden lejere, men det lykkedes at komme helt i mål inden åbningen, endda med økonomisk solide lejere og lange lejekontrakter, hvilket giver maksimal sikkerhed for pensionskunderne, siger Lars Westall, partner i CPH Erhverv, der har speciale i at udleje kontorer og detaillokaler i hovedstaden.

Ud over kontorarealer rummer Marmorvej 2-8 et fælles mødecenter, terrasser og medarbejderbistro på øverste etage – drevet af Cheval Blanc – og i gadeplan 425 kvm, som skal udlejes til eksempelvis butik eller café.

Ejendommen ligger i gåafstand til metro og S-tog og desuden tæt på motorvejsnettet, og ejendommens 2 bygningskroppe er forbundet med en gangbro.

Som led i PensionDanmarks investeringspolitik er byggeriet klimavenligt og tilmeldt Den frivillige bæredygtighedsklasse (FBK), og bygningen ventes om kort tid at få DGNB Guld-certifikat. Ejendommen er tegnet af PLH Arkitekter, mens NCC har stået for byggeriet, og Rambøll har været rådgiver.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS